septembrie 30, 2015
Vreti sa va protejati vasele de sange si sa eliminati surplusul nedorit de grasimi ?
Consumati cu incredere fructe de cactus. Originare din Mexic, raspandite apoi si in America de Sud, Italia, Africa sau in sudul Asiei, aceste fructe sunt din ce in ce mai cunoscute si apreciate pe toate meridianele, gratie comercializarii lor prin intermediul supermarketurilor. Cactusul “Opuntia ficus indica”denumit si chumbo cat si cel denumit pitaya (fructul dragonului) in functie de aria geografica sau specie, sunt comestibile, fiind bogate in nutrienti de calitate si avand proprietati benefice si tamaduitoare pentru organismul celor ce-l consuma. Continutul lor in hidrati de carbon, proteine, lipide si fibre, in vitaminele A, B, C, acid folic si minerale (zinc, fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, potasiu), recomanda fructele de cactus la intarirea sistemului imunitar si la indepartarea excesului de grasimi. Ele scad nivelul colesterolului nociv, protejand de ateroscleroza si fortificand sistemul cardiovascular. Fructele de cactus detoxifica ficatul, iar fibrele, mucilagiile si pectinele continute de acestea, favorizeaza tractul intestinal si protejeaza impotriva colonului iritabil. Fructele de opuntia sunt vestite in tonificarea celulelor pancreatice, in scaderea nivelului glicemiei, ele beneficiind de un indice glicemic minim, iar datorita continutului bogat in nutrienti si sarac in calorii, se recomanda in dietele corecte. Fructele de cactus contin fitoalbumine, cu proprietati antioxidante, fiind astfel si anticancerigene. Ele asigura o piele frumoasa, licopenul cuprins in structura lor fiind de asemenea un valoros antioxidant si care le imprima culoarea rosie, portocalie sau galbena. Fructul de cactus poate fi introdus in dieta bebelusului inca de la 6 luni, progresiv, ca orice alt fruct recomandat sugarilor.
In bucatarie, fructele de cactus reprezinta ingrediente valoroase. Ele se pot consuma ca atare, pot constitui baze in sosuri sarate sau dulci pentru carnuri si legume. Din pulpa lor fermentata se distileaza o bautura alcoolica vestita denumita colonche, iar in Sicilia se prepara bautura ficodi, consumata ca aperitiv. Recomandarile actuale ale nutritionistilor mentioneaza consumul fructelor de cactus in satre cruda in salatele de fructe, in asociere cu seminte si mirodenii, in sucuri proaspete sau adaugate in vinuri pentru arome speciale, find vedete in retele crud vegetariene (raw).
ASTĂZI A FOST PRIMA DATA CÂND AM CONSUMAT ACEST FRUCT . IL VOI CONSUMA IN CONTINUARE CU PLĂCERE , ATÂT TIMP CAT IL VOI GASI IN SUPERMARKET . FOLOSIȚI CU INCREDERE .