august 12, 2013
Doriti sa va mentineti nivelul colesterolului in limite care sa va asigure protectie cardiovasculara ?
Apelati la floarea soarelui, ale carei seminte si ulei al lor, obtinut prin presare la rece, sunt bogate in grasimi nesaturate si acizi grasi esentiali omega 3, atat de benefici pentru inima si vasele de sange. Inafara grasimilor sanatoase, contin si firosteroli care ajuta la reducerea colesterolului nociv din sange, sunt anticancerigeni si intaresc sistemnul imunitar. Totodata semintele si uleiul de floarea soarelui, presat la rece, sunt bogate in vitamine (E, B1, B6), cat si in minerale precum magneziu, seleniu, cupru si fosfor, fiind hranitoare si energizante. Continutul de magneziu diminueaza tensiunea arteriala, intareste muschiul inimii, reducand riscul de atac de cord sau cerebral, iar seleniul repara celulele deteriorate prin sinteza AND-ului.Continutul de peste 40 % proteine plaseaza semintele si uleiul de floarea soarelui presat la rece, ca valoare nutritiva, aproape de proteinele animale, iar bogatia de fibre asigura un tract gastro intestinal corect. Introducand in alimentatie consumul corect al semintelor si al uleiului de floarea soarelui presat la rece, se asigura trupului o piele sanatoasa, o functionare corecta a organelor interne, un sistem nervos si o minte, revigorate permanent.
In bucatarie, sunt raspandite retete ce folosesc seminte de floarea soarelui prajite si in combinatie cu grasimi nocive, cat si retete ce recomanda prajeli in ulei din seminte de floarea soarelui rafinat, ori pentru ca organismul sa absoarba nutrientii intacti ai florii soarelui trebuie consumate semintele acesteia in stare cruda si uleiul obtinut prin presarea la rece a lor. Revigoranta pentru trup este si mierea de floarae soarelui, care poate indulci sanatos retete naturale, cu ingrediente nutritive.