FLOAREA SI FRUCTUL PASIUNII

august 13, 2016

floarea si fructul pasiunii

Va doriti un sistem nervos echilibrat si un ritm cardiac constant ?

Consumati din cand in florile si fructele unei liane exotice din familia passiflorelor, care desi cresc in America de Sud (de unde provin), sudul Americii de Nord, Oceania, India, Shri Lanca, Israel si Africa de Sud, sunt raspandite astazi in supermarketurile din toata lumea. Denumirea maracuja este de origine maiasa, iar cealalta este de origine latina si se refera la patimile Mantuitorului Isus Cristos, planta fiind descoperita in Peru de catre un medic spaniol, in 1569. Florile pasiunii sunt bogate in flavonoizi, mono si polizaharide, aminoacizi si uleiuri esentiale, aceasta compozitie recomandandu-le in protejarea organismului impotriva stresului, armonizarea starii psiho-emotionale, tulburari neurovegetative, tratarea dependentei de narcotice, reducerea spasmelor de la nivelul musculaturii netede. Ele au efect calmat si induc somnul.

floarea pasiunii

Fructul pasiunii detine o compozitie nutritiva generoasa fiind bogat in vitamine (A,C,E), betacaroten si alti importanti antioxidanti, minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu), fibre, flavonoizi, proteine si substante enzimatice. Astfel, aduce beneficii sanatatii organismelor ce-l consuma. El regenereaza tesuturile, impiedicand procesele de oxidare si incetinind imbatranirea. Previne bolile cardiovasculare, este un important anticancerigen si intareste sistemul osos. Este eficient in buna functionare a sistemului digestiv, regleaza tranzitul intestinal, are proprietati laxative ajutand la curatatea colonului si la detoxifierea organismului. Fructul pasiunii mentine pielea hidratata si catifelata, este antiiinflamator si are efecte sedative si puternic calmante.

fructul pasiunii, maracuja

In bucatarie, florile pasiunii sunt folosite pe scara larga uscate, in ceaiuri, iar fructele pasiunii asezoneaza delicios bauturi si dulciuri elegante, renumitii sefi gastronomi folosind aceste flori si fructe la ornarea meniurilor somptuoase. Recomandarea nutritionistilor este insa de a le consuma in stare cruda, asociate sanatos cu alte fructe si seminte.

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente