FILE FITOFAG (DE CRAP), IN SOS DE CASTRAVETI

septembrie 18, 2012 | CATEGORIA Retete cu peste

     file fitofag, in sos de castraveti

    Este un mod deosebit de a savura pestele la cuptor.

INGREDIENTE:

– 580 gr file fitofag

– 2 ramurele de menta

– 2 crengute de cimbru

– 3 frunze de dafin

– 250 gr castraveti

– 2 cepe

– o capatana de usturoi

– 2 linguri bulion

– 2 lamai

– sare

 

PREPARARE:

Fileul se portioneaza si se aseaza intr-un vas termoizolant.Castravetii se spala si se curata de coaja, lasand cate o fasie pe alocuri, apoi se taie rondele si se adauga peste peste. Ceapa se taie pe lat, in cercuri, pentru aspect si se adauga si ea in vas, impreuna cu cengutele de cimbru uscat, cu ramurelele de menta, foile de dafin si putina sare. Se acopera totul cu apa.

file fitofag cu castraveti, ceapa, cimbru si frunze de menta

Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se lasa sa fiarba la temperatura de 90 grade, pana cand toate sunt fierte, trebuie rabdare, cca 3 ore pentru a pastra nealterati nutrientii din peste.Se poate fierbe si la 180 grade, mult mai repede, daca nu vanati toate valorile nutritive. Se adauga apoi bulionul, se potriveste de sare si se mai lasa 5 minute la cuptor.

file fitofag la cuptor, cu sos de castraveti, ceapa,bulion si mirodenii

Apoi se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul pisat si zeama de lamaie.

file fitofag, in sos de castraveti

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *