Este un mod deosebit de a savura pestele la cuptor.
INGREDIENTE:
– 580 gr file fitofag
– 2 ramurele de menta
– 2 crengute de cimbru
– 3 frunze de dafin
– 250 gr castraveti
– 2 cepe
– o capatana de usturoi
– 2 linguri bulion
– 2 lamai
– sare
PREPARARE:
Fileul se portioneaza si se aseaza intr-un vas termoizolant.Castravetii se spala si se curata de coaja, lasand cate o fasie pe alocuri, apoi se taie rondele si se adauga peste peste. Ceapa se taie pe lat, in cercuri, pentru aspect si se adauga si ea in vas, impreuna cu cengutele de cimbru uscat, cu ramurelele de menta, foile de dafin si putina sare. Se acopera totul cu apa.
Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se lasa sa fiarba la temperatura de 90 grade, pana cand toate sunt fierte, trebuie rabdare, cca 3 ore pentru a pastra nealterati nutrientii din peste.Se poate fierbe si la 180 grade, mult mai repede, daca nu vanati toate valorile nutritive. Se adauga apoi bulionul, se potriveste de sare si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Apoi se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul pisat si zeama de lamaie.