FILE DE COD IN SOS DE VIN ALB SI CEAPA

decembrie 12, 2012 | CATEGORIA Retete cu peste

   file de cod alb, in sos de vin alb si ceapa

Este un mod de a conferi codului alb, fad, emolienta si gust delicat.

INGREDIENTE:

–         1 kg file de cod

–         6 cepe

–         250 ml vin alb

–         2 lamai

–         o lingurita de busuioc uscat

–         ½ lingurita de piper verde, macinat

–         o legatura de marar verde

–         4 foi de dafin

–         3 linguri de ulei de masline

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Fileul de cod se spala bine si se lasa 10 minute in apa rece pentru a se improspata. Intre timp, se spala, se curata si se toaca ceapa.Intr-un vas termoizolant se aseaza ceapa si peste ea se astern bucatile de peste, se sareaza, se completeaza cu putina apa.

file de cod si ceapa, apa si sare

Se introduce vasul la cuptor, la temperatura mai mica de 100 grade C, pentru a pastra intacti toti nutrientii fileului de cod, astfel ca sunt necesare 2 ore de mentinere.Pe masura ce se inmoaie ceapa si se patrunde pestele, apa mai scade si se adauga vinul alb, putin cate putin.

file de cod si ceapa, apa , sare, ulei si vin

Spre final, se adauga busuiocul, foile de dafin, piperul si se potriveste totul de sare, se mai lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele.Se intrerupe caldura si se adauga uleiul de masline, mararul tocat si sucul de lamaie. Se serveste ca atare, sau cu diverse garnituri.

file de cod alb, in sos de vin alb si ceapa

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *