Este un meniu in care patrunjelul si usuroiul imbogatesc gustul ficatului si ajuta digerarea acestuia.
INGREDIENTE:
– 500 gr ficat de pui
– o ceapa mare
– 2 legaturi de patrunjel
– o capatana de usturoi
– 400 gr iaurt (degresat, in varianta dietetica)
– o lingura ulei de floarea soarelui (optional)
PREPARARE:
Ficatul de pui se spala, se fierbe la foc mic doua minute si apoi se arunca apa, pentru a elimina toxinele. Se repune la fiert cand urmatoarea apa da in clocot si se spumuieste.Se adauga apoi ceapa. Cand este aproepe fiert, se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Se lasa sa fiarba bine pana scade si apa. Intre timp se curata usturoiul si se piseaza. Se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul pisat si apoi iaurtul, iar cine doreste sa mai atenueze din asprimea ficatului poate adauga o lingura de ulei de floarea soarelui. Reteta pozata este cu iaurt degresat, fara ulei si va asigur ca are un gust minunat. Incercati !