Fleica de porc degresata, gatita fara ulei si in amestec cu verdeturi poate fi consumata si de persoanele cu probleme de digestie sau de metabolism. Iata o reteta de acest gen.
INGREDIENTE:
– 400 gr fleica de porc, degresata
– 1 kg fasole pastai galbena lata
– 2 cepe
– 1 ardei
– 3 rosii
– 1 legatura mica de patrunjel
– 4 frunze de telina
– o capatana de usturoi
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Fleica de porc, degresata, se portioneaza marunt, se aseaza intr-o tigaie neaderenta (eu am folosit una marca Delimano), se lasa la foc mic, intorcand-o continuu.
Cand incepe sa se topeasca grasimea, pentru e evita prajirea ei si a nu se transforma in grasimi daunatoare, se adauga apa pana se acopera carnea, cand incepe sa fiarba se spumuieste carnea, apoi se lasa in continuare la foc mic. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, se adauga peste carne si se lasa sa fiarba impreuna.
Fasolea, curatata, maruntita si spalata, impreuna cu amestecul din tigaie, aproape fiert, se aseaza intr-o cratita, se mai adauga apa si se lasa sa fiarba toate ingredientele. Rosiile se spala si se curata de coaja, se toaca, apoi se adauga in cratita si se lasa sa fiarba cateva clocote,dupa care se potriveste totul de sare.
Se adauga si frunzele de telina si patrunjelul, tocate toate marunt, se lasa sa scada iar dupa ce se intrerupe fierberea si se lasa sa se raceasca putin, se adauga usturoiul pisat, pentru a si pastra taria.
Dupa cum ati remarcat nu se adauga deloc ulei, considerandu-se ca grasimea carnii de porc, neprajita, este suficienta pentru consistenta acestei retete.