FAINA DE KONJAC

aprilie 13, 2016

faina de Konjak

V-ar placea un aliment care sa nu contina alergeni, pe care sa-l puteti consuma fara restrictii si care sa va poata ajuta cand doriti sa eliminati senzatia de foame?

Ei bine, faina de konjac este raspunsul la aceasta complexa intrebare, intrucat este un produs natural 100%, un aliment fara gluten, nonalergenic, cu minimum de calorii. Obtinuta din planta perena ce traieste in Asia de Est, Japonia, China si Indonezia, componenta sa principala este fibra de glucomanan , care absorbind multa apa, incetineste golirea stomacului si elimina senzatia de foame si pe cea de dulce. Se inscrie pe lista corbohidratilor sanatosi si este foarte cautata in diete, fiind recomandata si pentru pierderea in greutate, inscriindu-se cu succes pe listele oricaror regimuri, de aceea si-a capatat si renumele de “aliment antifrustrare”. Fiind alcalina se recomanda iubitorilor de alimente acide, pentru a le echilibra dieta.

In bucatarie, faina de konjac era cunoscuta si folosita cu precadere in Japonia, China si Indonezia, mai mult in retete medicinale, apoi gatita in celebra Konnyaku, reteta specific japoneza, dar in zilele noastre renumele ei bine meritat a facut ca ea sa fie comercializata peste tot in lume, prin supermarketuri. Faina de Konjac poate fi folosita ca liant, gelifiant, poate modela blocuri de gelatina, paste, taitei (shirataki) si orez, ce pot imbogati, fara riscuri alimetare, salate, supe, sosuri sau dulciuri, asocierea cu mirodenii fiind una ce imprima acestor produse gust si savoare. Cu un continut de aproximativ 9,6 kcal/100 g si cu o aroma neutra produsele din konjac se asociaza bine cu orice gust, iar consumate in salate poate fi condimentate dupa preferinta. Pentru a fi digerate corect si usor, se consuma cu hidratare din belsug, intrucat absorb multa apa.

taitei de konjac

paste si orez de konjac

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente