noiembrie 23, 2018
Va doriti un ingredient cu efecte antipatogene, care sa va fortifice in anotimpul rece ?
Puteti apela la echinaceea, margareta roz cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, ce intaresc sitemul imunitar al celor ce o consuma. Bogata in substante antioxidante si anume in flavonoide, care ptotejeaza impotriva actiunii radicalilor liberi, echinaceea contine si alkilamide cu rol imunomodulator si antiinflamator, precum si polizaharide, fenoli, minerale (cupru, potasiu, iod si fier) si vitamine (A, E si C). Aceasta compozitie recomanda echinaceea ca planta hranitoare si tamaduitoare, ca stimulator al productiei de interferon, ce creste rezistenta la virusi. Echinaceea este un important protector impotriva infectiilor aparatului repirator in special al celui superior, al infectiilor urinare si ale pielii, fiind benefica si impotriva psoriazisului, a exemelor si artritei. Eficienta sa este amplificata de asocierea cu superalimente, efectuand totodata o detoxifiere puternica si o revigorare a organismului.
In bucatarie, echinaceea este utilizata cu precadere in ceaiuri, ca preventie sau tratament, dar planta maruntita se poate utiliza si in smoothi-uri, sau poate fi adaugata in supe si ciorbe sau presarata peste diverse mancaruri.