iunie 10, 2014
Va doriti cel mai echilibrat aport al complexului de vitamine B ?
Drojdia de bere, este cea care vi-l ofera. In forma sa activa, fie proaspata sau uscata, aceasta cuprinde toate vitaminele din complexul B, enzime, o gama complexa de aminoacizi esentiali, minerale precum calciu, magneziu, fosfor cat si oligoelemente importante, necesare vietii, ca seleniu si crom. In forma sa inactiva, drojdia de bere nu are probiotice, contine complexul de vitamine B, mai putin vitamina B12, proteine, acid folic, seleniu si zinc, avand un continut redus de sodiu si nu contine gluten, ceea ce o recomanda a fi introdusa fara probleme, in alimentatia bebelusilor de la varsta de 6 luni. Administrata in cantitati controlate, in ambele forme, drojdia de bere este indicata unei corecte dezvoltari psihice si mentale, aceasta stimuleaza sistemul nervos, creste capacitatea de concentrare, consolideaza sitemul osos, prelungeste tineretea biologica. Deasemenea regleaza procesele hormonale, mai ales in cazul adolescentilor, ajuta la metabolizarea corecta, impiedica aparitia bolilor degenerative. Drojdia de bere mentine echilibrul sistemului cardiovazcular, tinand sub control tensiunea si nivelul colesterolului, favorizand activitatea miocardului. Deasemenea, protejeaza de infectii cu virusuri, de raceli, protejeaza impotriva cancerului, normalizeaza greutatea corporala, luptand cu obezitatea si diabetul. Regleaza metabolismul celular la nivelul pielii, invingand afectiuni dermatologice grave, reduce ridurile, protejeaza unghiile si parul, si nu in ultimul rand, combate greturile in sarcina. Drojdia de bere activa inlatura disconfortul abdominal si protejeaza flora intestinala.
In bucatarie, procesele de fermentatie cu drojdii salbatice erau folosite inca din vremea Egiptului antic, pentru ca in zilele noastre, cercetarile sa evolueze folosind drojdii ce suprima activitatea drojdiilor salbatice, avand un rezultat controlat, previzibil, ce exclude inmultirea unor ciuperci patogene, daunatoare organismului. Astazi drojdia de bere sta la baza proceselor de fabricare a bauturilor alcoolice, a majoritatii produselor de panificatie si de cofetarie. In Anglia, exista extrase de drojdie de bere, denumite Marmite si Vegamite, ce se intind pe paine, iar la noi, exista vestita socata, bautura din flori de soc, a carei varinata de baza este cea cu drojdie de bere. Nutritionistii recomanda folosirea drojdiilor active, in bauturi cu fermentatia controlata, slab alcoolizate, cat si in aluaturi pe baza de fainuri integrale, iar a celor inactive, in salate, cu ingrediente mai ales, de tipul celor crud vegetariene. Drojdia inactiva, alaturi de migdale pisate, constituie “parmezanul” vegan.
ok multumesc am fost mare consumatort drojdie de bere ,,, felicitari erusebiu ma um tf meu 0764701582