Este un drob dietetic, bogat in nutrienti, colorat si aromat.
INGREDIENTE:
– 550 gr ciuperci champignon
– 2 cepe
– 4 fire de ceapa verde
– 1 ardei gras, verde
– 1 gogosar
– 150 gr branza telemea, de vaca
– 100 gr dovleac
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– 4 oua
– sare si piper, dupa gust
– un praf de faina pentru tapetat tava
– putin ulei pentru tapetat tava
PREPARARE:
Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt si impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata, se fierb in apa cu putina sare.
Se lasa sa fiarba pana cand se patrund si apa scade complet. Apoi se rade branza telemea pe razatoarea mica, se curata si se taie marunt ceapa verde, se spala se curata si se toaca marunt ardeiul si gogosarul, mararul si patrunjelul si se adauga piperul macinat si ouale.
Se amesteca toate aceste ingredinete, se adauga peste ciupercile si ceapa fierte si se potriveste totul de sare. Se rade dovleacul si se adauga si el peste toate celelalte ingrediente.
Se amesteca totul, se tapeteaza o tava cu ulei si faina de grau si se toarna amestecul . Se introduce in cuptorul incins, se lasa la foc mic, sa fiarba. Cand totul se incheaga se verifica daca s-a patruns si se intrerupe sursa de caldura. Se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul. Se scoate din cuptor si se feliaza.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la preparate din carne.