DROB DE CIUPERCI, CU BRANZA SI DOVLEAC

octombrie 24, 2012 | CATEGORIA Aperitive

    drob cu ciuperci, branza si dovleac

  Este un drob dietetic, bogat in nutrienti, colorat si aromat.

INGREDIENTE:

– 550 gr ciuperci champignon

– 2 cepe

– 4 fire de ceapa verde

– 1 ardei gras, verde

– 1 gogosar

– 150 gr branza telemea, de vaca

– 100 gr dovleac

– o legatura de patrunjel verde

– o legatura de marar verde

– 4 oua

– sare si piper, dupa gust

– un praf de faina pentru tapetat tava

– putin ulei pentru tapetat tava

 

PREPARARE:

Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt si impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata, se fierb in apa cu putina sare.

ciuperci si ceapa pentru drob

Se lasa sa fiarba pana cand se patrund si apa scade complet. Apoi se rade branza telemea pe razatoarea mica, se curata si se taie marunt ceapa verde, se spala se curata si se toaca marunt ardeiul si gogosarul, mararul si patrunjelul si se adauga piperul macinat si ouale.

branza, ardei, gogosar, ceapa verde, oua, piper, pentru drob

Se amesteca toate aceste ingredinete, se adauga peste ciupercile si ceapa fierte si se potriveste totul de sare. Se rade dovleacul si se adauga si el peste toate celelalte ingrediente.

ciuperci, branza, dovleac, marar, patrunjel,ceapa, ardei, gogosar, ceapa verde, sare, piper

Se amesteca totul, se tapeteaza o tava cu ulei si faina de grau si se toarna amestecul . Se introduce in cuptorul incins, se lasa la foc mic, sa fiarba. Cand totul se incheaga se verifica daca s-a patruns si se intrerupe sursa de caldura. Se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul. Se scoate din cuptor si se feliaza.

dropb cu ciuperci, branza si dovleac, feliat

Se poate servi ca atare sau ca garnitura la preparate din carne.

drob cu ciuperci, branza si dovleac

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *