INGREDIENTE :
– 750 gr carne tocata de vita
– 6 dovlecei tineri, de marime medie
– 2 oua
– 1 ceapa mare
– 1 legatura de marar
– 4 rosii
– 2 linguri de ulei
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE:
Deoarece dovleceii fierb repede in timp ce carnea de vita fierbe mai greu, carnea tocata se aseaza intr-un vas termoizolant, acoperita de apa si se lasa la cuptor, pana fierbe si scade apa. Intre timp, se spala dovelceii, se razuie superficial, deoarece proportia mare de vitamine se gaseste in coaja acestora. Apoi se taie rondele groase, fiecare dovlecel in 3 bucati, care se scobesc dintr-un capat, obtinanad butoiase cu grosime cam de 5 mm. In carnea tocata se adauga ceapa data pe razatoare, ouale, cate-un praf de sare si piper, si jumatate din legatura de marar, tocat marunt.
Cu acest amestec se umplu dovleceii, si se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa, se adauga putina umplutura de dovlecei tocata, pentru a forma un sos cu apa in care fierb.
Se lasa la fiert pana cand se patrund si sosul scade. Rosiile se decojesc si se toaca marunt, si impreuna cu restul de marar si uleiul se adauga in sosul format, se lasa sa dea in cateva clocote si se intrerupe fierberea.