O reteta de dovlecei cu o aroma speciala datorita condimentarii cu frunze de hrean .
INGREDIENTE:
– 5 linguri de fulgi de secara
– 400 gr dovlecei
– 2 oua
– 150 gr branza telemea
– 3 frunze mari de hrean, sau 5 mici
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE
Fulgii de secara se folosesc pentru a lega compozitia si in acest scop, se lasa la muiat in apa calduta, o ora.
Intre timp, se spala dovleceii, se rad superficial, deoarece din coaja se absorb cei mai multi nutrienti, se taie in bucati, cateva dintre cestea se rad, pentru ca prin fierbere, sa formeze cu celelelte ingredinte, un sos. Se aseaza fulgii de secara si dovleceii rasi cu putina apa si potriviti de sare, intr-un vas termoizolant.
Se introduc la cuptor si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se bat ouale spuma, se adauga branza rasa si frunzele de hrean maruntite si putin piper.
Acestea se incorporeaza in amestecul din vasul termoizolant. Se lasa la foc mic, pana prind o crusta aurie. Se servesc ca atare sau ca garnitura.