DOVLECEI LA CUPTOR CU FRUNZE DE HRAEN

iulie 20, 2012 | CATEGORIA Garnituri

dovlecei cu branza, oua si frunze de hrean

O reteta de dovlecei cu o aroma speciala datorita condimentarii cu frunze de hrean .

INGREDIENTE:

–         5 linguri de fulgi de secara

–         400 gr dovlecei

–         2 oua

–         150 gr branza telemea

–         3 frunze mari de hrean, sau 5 mici

–         sare si piper, dupa gust

PREPARARE

Fulgii de secara se folosesc pentru a lega compozitia si in acest scop, se lasa la muiat in apa calduta, o ora.

fulgi de secara la muiat

Intre timp, se spala dovleceii, se rad superficial, deoarece din coaja se absorb cei mai multi nutrienti, se taie in bucati, cateva dintre cestea se rad, pentru ca prin fierbere, sa formeze cu celelelte ingredinte, un sos. Se aseaza fulgii de secara si dovleceii rasi cu putina apa si potriviti de sare, intr-un vas termoizolant.

dovlecei cu fulgi de secara

Se introduc la cuptor si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se bat ouale spuma, se adauga branza rasa si frunzele de hrean maruntite si putin piper.

oua, branza si frunze de hrean

Acestea se incorporeaza in amestecul din vasul termoizolant.  Se lasa la foc mic, pana prind o crusta aurie. Se servesc ca atare sau ca garnitura.

dovlecei cu branza, oua si frunze de hrean

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *