DOVLECEI CU ALTE LEGUME, LA CUPTOR

august 17, 2012 | CATEGORIA Garnituri

    dovlecei cu alte legume, la cuptor

  Un conglomerat de legume, colorat si aromat, cu dovlecei rondele.

INGREDIENTE:

–         2 dovlecei

–         3 cepe

–         2 morcovi

–         o telina mica

–         4 ardei grasi colorati

–         4 rosii

–         2 ramuri de telina

–         1 legatura de marar

 

PREPARARE:

 

Ceapa se taie grosier, morcovii se taie rondele, se aseaza intr-un vas acoperiti cu apa si putina sare.

morcovi rondele si ceapa

Se introduc la cuptor si se fierb pana se inmoaie. Se adauga apoi telina si ardeii taiati marunt, la urma dovleceii curatati si taiati rondele.

ceapa, morcovi, ardei si dovlecei

Cand legumele sunt aproape fierte, se scurge sucul amestecului intr-o craticioara, in care se adauga rosiile taiate si se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic.

rosii in suc de legume

Se strecoara apoi, iar rosiile se paseaza in sucul care se toarna inapoi, peste amestecul din cuptor, de data asta imbogatit cu sucul si pulpa rosiilor. Se adauga si frunzele de telina si mararul tocate marunt, se potriveste totul de sare si se mai lasa la cuptor sa scada putin.

dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, telina, rosii, marar

Dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga ulei, cam 2 linguri, pentru imbogatirea cu omega 6. La reteta pozata, eu nu am folosit.Acest amestec dulce si viu colorat se consuma ca garnitura la preparatele din carne sau ca atare.

dovlecei cu alte legume, la cuptor

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *