Un conglomerat de legume, colorat si aromat, cu dovlecei rondele.
INGREDIENTE:
– 2 dovlecei
– 3 cepe
– 2 morcovi
– o telina mica
– 4 ardei grasi colorati
– 4 rosii
– 2 ramuri de telina
– 1 legatura de marar
PREPARARE:
Ceapa se taie grosier, morcovii se taie rondele, se aseaza intr-un vas acoperiti cu apa si putina sare.
Se introduc la cuptor si se fierb pana se inmoaie. Se adauga apoi telina si ardeii taiati marunt, la urma dovleceii curatati si taiati rondele.
Cand legumele sunt aproape fierte, se scurge sucul amestecului intr-o craticioara, in care se adauga rosiile taiate si se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic.
Se strecoara apoi, iar rosiile se paseaza in sucul care se toarna inapoi, peste amestecul din cuptor, de data asta imbogatit cu sucul si pulpa rosiilor. Se adauga si frunzele de telina si mararul tocate marunt, se potriveste totul de sare si se mai lasa la cuptor sa scada putin.
Dupa ce temperatura mai scade, se poate adauga ulei, cam 2 linguri, pentru imbogatirea cu omega 6. La reteta pozata, eu nu am folosit.Acest amestec dulce si viu colorat se consuma ca garnitura la preparatele din carne sau ca atare.