DOVLEAC CU PRUNE SI NUCI, LA CUPTOR

decembrie 4, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

dovlec cu nuci si prune, la cuptor

Este un desert indicat in perioada iernii, satios, care asociaza dulceata naturala a prunelor deshidratate uscat, a nucilor si a dovleacului.

INGREDIENTE:

– 250 gr dovleac ras

– 20 nuci

– 150 gr prune deshidratate uscat

PREPARARE:

Dovleacul se curata de seminte, se taie bucatele si se rade pe razatoarea mare.

dovlec ras, nuci si prune deshidratate uscat

Nucile se sparg, li se scoate miezul bucati cat mai mari, iar prunele deshidratate uscat (fara fum), se spala in cateva ape. Intr-un vas termoizolant se asterne dovleacul ras, apoi se adauga alternand nucile si prunele.

dovlec ras, nuci si prune deshidratate uscat, pentru cuptor

Se introduce vasul in cuptorul incins, se scade temperatura  si se lasa la foc mic cat sa se patrunda dovleacul, amestecand usor, din cand in cand.

dovlec cu nuci si prune, la cuptor

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *