DE CE SELENIU DE LA PHARMA NORD ?

septembrie 5, 2018

Încă de la descoperirea sa, în anul 1817, de către chimistul suedez Jacob Berzelius, seleniul şi proprietăţile sale asupra sănătăţii au constituit importante subiecte de dezbatere, despre care s-au scris nenumărate articole. Acest microelement esenţial proceselor vitale din organism, a fost, de peste 200 de ani, supus experienţelor de laborator, care au susţinut calităţile sale specifice. Cu rol important în sinteza AND-ului şi în metabolismul hormonilor tiroidieni, seleniul este un nutrient esenţial care incetineşte si chiar împiedică procesele degenerative din corp. Fiind un antioxidant puternic, acesta susţine sistemul imunitar şi apără organismul împotriva bolilor autoimune şi împotriva acţiunilor toxice posibile din mediul exterior.

Sintetizat în laborator de-a lungul anilor, seleniul a fost recomandat utilizării de către medici şi farmacişti, această formă (de sinteză) fiind des administrată. Pentru organism însă este dificil să metabolizeze un produs de sinteză şi trist să nu-i poată absorbi în totalitate calităţile sale benefice. Astfel că preocuparea permanentă a specialiştilor este de a furniza microelemente naturale, de calitate, cu absorbţie maximă şi de a calcula procentele corecte de administrare, pentru a evita deficitul sau excesul. Studiile moderne de nutriţie recomandă efectele benefice ale seleniului organic, dobândit prin alimentaţia bogată în acest micronutrient, din ingrediente crescute în soluri cât mai nepoluate. Printre sursele vegetale de seleniu, amintesc alunele braziliene (în general nucile şi seminţele), drojdia de bere, cerealele integrale, broccoli, germenii de grâu, lucerna, ceapa şi usturoiul, urzica, pătrunjelul, menta, ştevia. Printre sursele animale bogate în seleniu se numără produsele lactate, peştele şi ficatul.

Cercetătorii din domeniul nutriţiei au întreprins studii moderne privind sursa şi biodisponibilitatea seleniului, creând suplimente alimentare cu rată mare de absorbţie. Pharma Nord (https://www.pharmanord.ro), unul dintre cei mai mari producători de suplimente alimentare şi remedii naturale din lume, un puternic brand al industriei nutraceutice, cu produse documentate ştiinţific şi premiate, dezvoltă de 25 de ani produsul Bio-Seleniu+Zinc având la bază o drojdie organică cu seleniu, încorporat în mai mult de douăzeci de proteine denumite selenoproteine, conferind aceeași varietate de seleniu, ca cea furnizată de alimentația echilibrată. Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic, acest supliment alimentar conţine, pe langă seleniu, şi alte elemente ce protejează de stresul oxidativ, şi anume vitaminele E, A, C si B6, precum şi Zinc, acestea având rol fundamental în menţinerea sănătăţii sistemelor cardiovascular, nervos şi osos, a sănătăţii ochilor şi a pielii, cât şi a sănătăţii psihice. Aceste elemente nutritive asociate organic seleniului, amplifică acţiunea acestuia şi conferă produsului proprietăţi de creştere a imunităţii, cât şi efecte antiimbătrânire. Prefixul Bio se referă la biodisponibilitatea ridicată a produsului ce conţine 100 de micrograme de seleniu organic sub formă de drojdie cu seleniu de absorbţie ridicată, SelenoPrecise.

Ceea ce recomandă în primul rând produsul Bio-Seleniu+Zinc (https://www.pharmanord.ro/produse/details/bio-seleniu-zinc) este garanţia că organismul absoarbe 88,7% din conţinutul de seleniu din tabletă, fiind încorporat în selenoproteinele care își desfășoară activitatea depinzând de el.

 

Bio-Seleniu+Zinc de la Pharma Nord

Va astept la conferinta despre importanta seleniului pentru organism, unde veti cunoaste terapeuti, specialisti in domeniul nutraceuticelor, cat si persoane cu povesti interesante despre sanatate, astfel ca va ofer o invitatie virtuala la acest eveniment:

conferinta seleniu -11 octombrie 2018

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente