Crema de ton este un aperitiv (si nu numai) tonic, datorita ingredientelor sale. Este usor de preparat, usor de digerat si este foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
– 2 cutii de ton maruntit, in suc propriu
– 2 teline potrivite
– 2 cepe albe
– ½ legatura de marar
– 3 foi de dafin
– ½ lingurita de piper verde, boabe
– zeama de la o jumatate de lamaie
– sare, dupa gust
-masline pentru garnisit
PREPARARE:
Telinele se spala, se taie si se pun la fiert in apa usor sarata, cu foile de dafin si piperul verde boabe.
Intre timp, se rade ceapa pe razatoarea mare si se scurge de suc, se scoate continutul de ton din cutiile de conserva si se scurge deasemenea. Cand telina este complet fiarta, se strecoara, se lasa sa se raceasca, se da pe razatoarea mare si se stoarce de suc. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele stoarse, se adauga mararul tocat marunt si uleiul de masline, se amesteca si se potrivesc de sare.
Cu amestecul obtinut se pot orna felii de paine din diverse sortimente, ce pot fi imbogatite cu aroma acestei creme.