CONOPIDA SI MAIONEZA CU FRUNZE DE BUSUSIOC

august 23, 2012 | CATEGORIA Aperitive

conopida si maioneza cu busuioc

Un aperitiv, o garnitura sau pur si simplu o gustare plina de savoare si hranitoare.

 

INGREDIENTE:

–         o conopida de aprox 1,5 kg

–         maioneza

–         frunze de busuioc pentru maioneza si pentru ornat

–         sare, dupa gust

Pentru maioneza:

2 galbenusuri de ou

500 ml ulei de masline

1 lingurita de mustar

9 catei de usturoi

7 frunze de busuioc

zeama de la o jumatate de lamaie mare

 

PREPARARE:

 

Conopida se curata de frunze, se desface in buchete si cand apa da in clocot,  se pune la fiert cu putina sare si 2 tulpinite de busuioc.

conopida si frunze de busuioc

Intre timp se prepara maioneza din galbenusul de ou amestecat cu uleiul turnat putin cate putin, pana sporeste. I se adauga mustarul, zeama de lamaie, apoi usturoiul dat pe razatoare.

maioneza si lamaie, frunze de busuioc si usturoi

Se toaca cateva frunze de busuioc marunt si se amesteca in maioneza. Conopida se verifica sa fie bine patrunsa, apoi se strecoara, se lasa sa se raceasca, apoi se servesc buchetele ca atare, garnisite cu maioneza aromata cu frunze de busuioc.

conopida si maioneza cu busuioc

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • maria says:

    super! uitasem cu totul de mancarea aceasta; si deja imi ploua in gura la idea ca o sa-mi fac din nou, si de data asta o sa pun si busuioc, sa testam… .
    bun.
    pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *