Un aperitiv, o garnitura sau pur si simplu o gustare plina de savoare si hranitoare.
INGREDIENTE:
– o conopida de aprox 1,5 kg
– maioneza
– frunze de busuioc pentru maioneza si pentru ornat
– sare, dupa gust
Pentru maioneza:
2 galbenusuri de ou
500 ml ulei de masline
1 lingurita de mustar
9 catei de usturoi
7 frunze de busuioc
zeama de la o jumatate de lamaie mare
PREPARARE:
Conopida se curata de frunze, se desface in buchete si cand apa da in clocot, se pune la fiert cu putina sare si 2 tulpinite de busuioc.
Intre timp se prepara maioneza din galbenusul de ou amestecat cu uleiul turnat putin cate putin, pana sporeste. I se adauga mustarul, zeama de lamaie, apoi usturoiul dat pe razatoare.
Se toaca cateva frunze de busuioc marunt si se amesteca in maioneza. Conopida se verifica sa fie bine patrunsa, apoi se strecoara, se lasa sa se raceasca, apoi se servesc buchetele ca atare, garnisite cu maioneza aromata cu frunze de busuioc.
super! uitasem cu totul de mancarea aceasta; si deja imi ploua in gura la idea ca o sa-mi fac din nou, si de data asta o sa pun si busuioc, sa testam… .
bun.
pup