COMPOT DE VISINE PENTRU VARA

June 23, 2012 | CATEGORIA Bauturi

compot de visine cu zahar brun pentru vara

Acest tip de compot, nefiert, asigura visinelor naturalete, ele ramanad tari si cu aroma de sambure.

 

INGREDIENTE:

 

– visine

– zahar brun

– apa fierbinte

 

 

PREPARARE:

 

Visinele se curata de codite, se spala in strecuratoare sub jet de apa si se aseaza in borcanele pregatite. La un borcan de 400 gr, plin cu visine, se presara o lingurita de zahar brun. Cantitatile se maresc sau se micsoreaza, proportional, pentru borcane sau sticle de alte capacitati.

visine cu zahar brun

Se fierbe apa, si cand aceasta da in clocot, se opreste din fierbere, se lasa doua minute si apoi se toarna in borcanele pline cu visine si zahar.

visine in compot

Se acopera cu capace, se scutura fiecare borcan pana se topeste zaharul si se lasa sa se raceasca. Se introduc apoi la frigider, unde se pot pastra cateva saptamani in cazul in care se face o cantitate mai mare.

compot de visine cu zahar brun pentru vara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *