Bogate in glucide de calitate, aceste clatite pot constitui atat o gustare delicioasa cat si un mic dejun consistent.
INGREDIENTE :
Pentru aluat
– 2 parti faina integrala
– 3 parti apa plata
– 1 praf de sare
Pentru umplutura
– alune de padure zdrobite grosier
– miere
PREPARARE:
Se amesteca faina cu apa plata si sarea.
Se obtine un aluat de consistenta subtire, fluida. Este indicat sa se foloseasca o tigaie neaderenta, pentru a evita folosirea uleiului si pentru a garanta desprinderea cu usurinta a clatitei. Pentru fiecare clatita se ia cate un polonic din amestec si se acopera fundul tigaii, in strat subtire
.
Se lasa la foc iute pana se observa ca se desprinde de pe margini, se prinde dintr-o parte, se ridica usor de pe fundul tigaii si se intoarce, lasandu-se la copt si pe partea cealalta. Cand se desprinde total de pe fundul tigaii se verifica daca este bine coapta, se pune deoparte si se reia procedeul pana se epuizeaza aluatul. Alunele de padure se zdrobesc grosier si se amesteca cu miere. Apoi se umplu clatitele cu cate o lingura din umplutura.
Se impacheteaza in forma dorita. Desertul astfel preparat este consistent, fara grasimi daunatoare si excelent ca gust.