Sunt clatite speciale, extrem de pufoase, fragile chiar, hranitoare. M-am gandit ca punand malai in compozitie, acesta le confera aerare si consistenta.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
– 4 parti faina dietetica de grau, macinis integral
– 1 parte malai
– sifon
– sare
Pentru umplutura:
– urda
– miere
– marar tocat
PREPARARE
Faina de grau si malaiul se amesteca adaugandu-se sifon pana se obtine un aluat de clatita mai gros. Malaiul aereaza compozitia si ii indulceste gustul. Se mai adauga si un strop de sare.
Pentru coacerea clatitelor se foloseste o tigaie speciala, cu strat ceramic, fara aderenta, care se incinge si in care apoi se toarna cate un polonic din aluat si se coace la foc extrem de mic. Se observa ca se formeaza pori de aerisire care dau un aspect placut si deosebit clatitei.
Dupa ce s-a copt pe o parte, se ia tigaia de pe sursa de caldura, se desprinde usor clatita, se intoarce si se repune la foc mic doar cateva secunde. Pregatim intre timp si umplutura amestecand in functie de cate clatite coacem, urda cu putina miere, depinde de cat de dulci le vrem si cu putin marar, pentru aroma.
Apoi umplem pe rand clatitele.
Obtinem clatite cu un gust deosebit, coapte fara grasimi nocive sanatatii, consistente si hranitoare.