CLATITE CU MALAI, UMPLUTE CU URDA SI MARAR

august 8, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

caltite cu malai, umplute cu urda si marar

Sunt clatite speciale, extrem de pufoase, fragile chiar, hranitoare. M-am gandit ca punand malai in compozitie, acesta le  confera aerare si consistenta.

 INGREDIENTE:

 Pentru aluat:

–         4 parti faina dietetica de grau, macinis integral

–         1 parte malai

–         sifon

–         sare

 Pentru umplutura:

–    urda

–    miere

–    marar tocat

 PREPARARE

 Faina de grau si malaiul se amesteca adaugandu-se sifon pana se obtine un aluat de clatita mai gros. Malaiul aereaza compozitia si ii indulceste gustul. Se mai adauga si un strop de sare.

aluat de clatita din faina integrala si malai

Pentru coacerea clatitelor se foloseste o tigaie speciala, cu strat ceramic, fara aderenta, care se incinge si in care apoi se toarna cate un polonic din aluat si se coace la foc extrem de mic. Se observa ca se formeaza pori de aerisire care dau un aspect placut si deosebit clatitei.

clatita din faina integrala, cu malai

Dupa ce s-a copt pe o parte, se ia tigaia de pe sursa de caldura, se desprinde usor clatita, se intoarce si se repune la foc mic doar cateva secunde. Pregatim intre timp si umplutura amestecand in functie de cate clatite coacem, urda cu putina miere, depinde de cat de dulci le vrem si cu putin marar, pentru aroma.

umplutura din urda, miere si marar pentru clatite

Apoi umplem pe rand clatitele.

clatite pentru umplut cu urda, miere si marar

Obtinem clatite cu un gust deosebit, coapte fara grasimi nocive sanatatii, consistente si hranitoare.

caltite cu malai, umplute cu urda si marar

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *