Este un meniu consistent, care nu necesita consum de paine, mai ales daca se asociaza cu carne. Pregatite la gratar, ciupercile isi pastreaza mai bine nutrientii si savoarea.
INGREDIENTE:
– 250 gr linte rosie
– 10 ciuperci mari
– 2 ardei rosii
– 1 legatura patrunjel
– 5 catei de usturoi
– sare, dupa gust
– ulei de masline, optional
PREPARARE:
Lintea se spala si se lasa in apa rece cateva ore, pana se inmoaie si isi mareste volumul.
Se arunca apa de pe ea, apoi se pune la fiert la foc mic, cu ardeii tocati marunt, in apa cat sa acopere amestecul. Intre timp, pana se fierbe lintea cu ardeii, de regula 15 minute sunt suficiente, se pregatesc ciupercile. Acestea se curate de pielita, se scot piciorusele, se spala si se pun pe gratarul incins, la foc mic, cu putina sare.
Avem grija sa le intoarcem din cand in cand, pana se moaie, se patrund, lasa un suc delicious, in care, la final, se adauga usturoiul pisat si se potrivesc de sare.
Se intrerupe fierberea lintei si a ardeilor, se toaca patrunjelul marunt si se amesteca in compozitie.
In final amestecul se potriveste de sare, iar pentru doritori se poate completa cu o lingura de ulei de masline. Se portioneaza, se asociaza cu ciupercile si se obtine astfel un meniu cu aspect placut si gust special.