CIUPERCI LA GRATAR, CU LINTE ROSIE

iunie 27, 2012 | CATEGORIA Retete propri

Este un meniu consistent, care nu necesita consum de paine, mai ales daca se asociaza cu carne. Pregatite la gratar, ciupercile isi pastreaza mai bine nutrientii si savoarea.

 

INGREDIENTE:

 

– 250 gr linte rosie

– 10 ciuperci mari

– 2 ardei rosii

– 1 legatura patrunjel

– 5 catei de usturoi

– sare, dupa gust

– ulei de masline, optional

 

PREPARARE:

 

Lintea se spala si se lasa in apa rece cateva ore, pana se inmoaie si isi mareste volumul.

linte la muiat

Se arunca apa de pe ea, apoi se pune la fiert la foc mic, cu ardeii tocati marunt, in apa cat sa acopere amestecul. Intre timp, pana se fierbe lintea cu ardeii, de regula 15 minute sunt suficiente, se pregatesc ciupercile. Acestea se curate de pielita, se scot piciorusele, se spala si se pun pe gratarul incins, la foc mic, cu putina sare.

ciuperci pe gratar

Avem grija sa le intoarcem din cand in cand, pana se moaie, se patrund, lasa un suc delicious, in care, la final, se adauga usturoiul pisat si se potrivesc de sare.

Se intrerupe fierberea lintei si a ardeilor, se toaca patrunjelul marunt si se amesteca in compozitie.

linte rosie cu ardei si patrunjel

In final amestecul se potriveste de sare, iar pentru doritori se poate completa cu o lingura de ulei de masline. Se portioneaza, se asociaza cu ciupercile si se obtine astfel un meniu cu aspect placut si  gust special.

ciuperci cu lite rosie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *