CIRESELE

iunie 11, 2013

cirese in pom

Va doriti o rapida actiune detoxifianta si depurativa in organism ?

Apelati la o cura de cirese. Cu un continut de 70 % apa, sunt excelente pentru eliminarea toxinelor din corp, pentru protectia impotriva litiazei renale si biliare, pentru curatarea colonului, cat si pentru asigurarea unui aspect catifelat si neted al pielii. Continutul de potasiu prezent in compozitia cireselor le recomanda ca excelent diuretic si reglator de tensiune. Complexul de vitamine B, mai exact B1,B2 si B6, prezent in componenta cireselor cat si a magneziului, furnizeaza energie si alunga starile de deprimare si oboseala. Nutritionistii recomanda ciresele in intretinerea tesuturilor, a tegumentelor si a mucoaselor, datorita continutului de provitamina A, care accentueaza acuitatea vizuala. Ciresele stimuleaza imunitatea, marind reactiile de aparare a organismului si protejeaza impotriva imbatranirii precoce. Zaharul predominant din continutul cireselor este levuloza, asimilabila chiar si de diabetici. Consumul cireselor protejeaza de reumatism, guta si artrita. Cozile cireselor sunt indicate cu precadere in protectia aparatului urinar, ele avand aalitati antiinflamatorii si favorizand diureza.

cirese

In bucatarie ciresele trebuie sa fie consumate in stare cat mai naturala, nutritionistii recomanda evitarea folosirii in aluaturi pentru dulciuri sau combinate cu lactate, cum de obicei sunt  folosite, ci, asa cum site-ul nostru le va prezenta, in bauturi, sub forma de sorbet sau dulciuri crude.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente