CIORBA DIN AFUMATURA (DEGRESATA), CU TARHON

septembrie 9, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba cu afumatura (degresat) si tarhon

Ciorba care mi-a insotit copilaria, pe care  bunica o prefera si pe care v-o prezint in varianta degresata, corecta pentru mentinerea unui organism sanatos.

 

INGREDIENTE:

– 500 gr coasta de porc, afumata

– 300 gr kaiser afumat

– o ceapa rosie

– 3 morcovi

– o radacina mica de telina

– o radacina de patrunjel

– o radacina de pastarnac

– 2 ardei grasi

– 4 linguri de orez

– ½ legatura de tarhon, verde

– iaurt degresat, dupa gust

– sucul de la o lamaie

– sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Coasta afumata se portioneaza, kaiserul se taie cubulete si se pun la fiert cca 15 minute la foc mic, sa se patrunda.

coasta de porc si kaiser, afumate

Se strecoara si se lasa la scurs, pentru a indeparta mare parte din grasimile saturate si din fumul la care au fost expuse. Intre timp se toaca ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel, pastarnac si telina.

zarzavat tocat pentru ciorba cu afumatura si tarhon

Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se repune afumatura la fiert,  se adauga si zarzavaturile tocate, se inlatura spuma se adauga putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Se agauga si ardeii tocati, apoi se alege orezul si se spala. Se controleaza carnea si zarzavaturile sa fie fierte, se adauga orezul, se lasa un clocot, se intrerupe fierberea. Dupa 15 minute, orezul se umfla, fiind fiert complet si ramanand cu bobul intreg.

ciorba cu afumatura de porc si tarhon

Se adauga tarhonul tocat marunt, zeama de lamaie, se potriveste totul de sare, iar cand se serveste se adauga iaurtul degresat, pentru cine doreste un plus de proteine.

ciorba cu afumatura (degresat) si tarhon

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *