Este o ciorba usor digerabila, bogata in legume si consistenta.
INGREDIENTE:
– 2 dovlecei mici
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 2 ardei grasi colorati
– 1 radacina mica de pastarnac
– 1 radacina mica de patrunjel
– 1 radacina mica de telina
– 3 rosii mari
– 1 legatura de leustean
– sare, dupa gust
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui
PREPARARE:
Morcovii si radacinile de telina, pastarnac si patrunjel se curata si se rad pe razatoarea mare, iar cepele si ardeii, dupa ce se curata, se toaca marunt.
Se pun la fiert in apa, cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt aproape gata, se adauga si rosiile maruntite, se lasa cateva clocote. Intre timp se spala si se rad superficial dovleceii apoi se taie bucati triunghiulare.
Se adauga la fiert, impreuna cu cateva frunzulite si tulpini de leustean tocate si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt toate fierte, se potriveste ciorba de sare, se intrerupe fierberea, se astepta ca temperatura sa scada si se adauga uleiul de floarea soarelui.
Se serveste calda sau la temperatura camerei, adaugandu-se leustean proaspat.