O ciorba pregatita cu ingrediente asociate sanatos, cu aroma marcanta, pentru o savoare speciala. Este gatita fara adaos de grasimi (ulei, smantana) si fara carbohidrati (cartofi, orez), pentru o asociere corecta a proteinelor din carne, doar cu legume si verdeturi.
INGREDIENTE:
– 1 kg carne de vitel (cap de piept si rasol cu maduva)
– o ceapa
– 2 morcovi
– o telina mica
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei (am folosit conservati cu sare)
– o legatura de leustean
– o tulpina uscata de schinduf, cu seminte
– suc de lamaie, dupa gust
– sare de ocna (optional), dupa gust
PREPARARE:
Carnea de vitel se spala foarte bine si se degreseaza.
Se fierbe in apa (se poate arunca prima apa, pentru eliminarea toxinelor) si se spumuieste foarte bine. Intre timp se spala bine, se curata si se toaca ceapa, morcovii, telina si radacina de patrunjel.
Cand carnea de vitel este patrunsa, se adauga legumele la fiert, impreuna cu tulpina de schinduf. Se lasa la foc domol, iar dupa cca 10 minute se adauga si ardeiul, cu leusteanul uscat, tocate.
Cand toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se potriveste ciorba de sare (optional). Cand se portioneaza, se adauga suc de lamaie si seminte rasnite de schinduf, pentru o aroma proaspata, marcanta.
Schinduf!!! De unde l-ai mi scos? Asa se scrie si in germna dar nu am auzit de el pina acum. Stimuleaza pofta de mincare, secretia salivei ai a sucului gastric dar este si afrodiziac.. Cum sa nu fie buna ciorba cu atita carne si legume chit ca legumele nu mai au nici-un gust! Parca sint cirpe! Cred ca le cultiva in sere si pe burete in loc de pamint! Ori sint mutanti! Dar daca tot umbla la gene, se le faca mai gustoase! Nu sint in stare! Natura nu tine cu escrocii!