Este o ciorba clasica, foarte gustoasa, care pote fi pregatita si in varianta mai degresata, pentru a fi mai usoara organismului.
INGREDIENTE:
– un pui mic
– o ceapa
– 2 ardei
– 3 morcovi
– o telina mica
– o radacina mica de pastarnac
– o radacina mica de patrunjel
– o legatura de leustean
– sare
Pentru dressing:
– doua oua
– un iaurt gras de 400 gr
– 9 catei de usturoi
– zeama de la 2 felii de lamaie
PREPARARE:
Puiul se curata, se spala si se portioneaza pentru ciorba, se deplieliteaza, mai putin aripile, care se lasa cu tot cu pielita, care impreuna cu gelatina din oase, sa formeze cateva ochiuri de grasime, pentru aspectul ciorbei. Cand da apa in clocot, se sareaza putin, se pun la fiert bucatile de pui, avand grija sa le spumuim.Ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel si de pastarnac, se toaca marunt, se adauga la ciorba, se lasa sa fiarba putin si apoi se adauga si ardeiul tocat.
Se toaca leusteanul si se adauga apoi, lasandu-l cateva clocote. Intre timp se bat ouale spuma, se adauga iaurtul si se curata cateii de usturoi.
Se rad pe razatoarea mica, se adauga in dressing, impreuna cu sucul de lamaie si un strop de sare. Se intrerupe fierberea ciorbei, se lasa sa scada putin temperatura acesteia, apoi se ia putin cate putin din continutul ei si se adauga in dressing pentru ca acesta sa nu se coaguleze si care apoi se toarna peste intreg continutul ciorbei, amestecand pentru omogenizare. Se obtine o ciorba a la grec mai degresata si fara adaos de carbohidrati (orez sau cartofi), pentru evitarea consumului de proteine cu carbohidrati si pentru usurinta digestiei.