O ciorba cu legume dulcege, asezonate cu ierburi proaspete si nutritive, aromata cu leustean verde si smantana.
– o ceapa
– 3 morcovi
– o radacina de telina
– o radacina de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi
– 2 tulpini de stir (dintre care una, cu seminte)
– o tulpina de loboda salbatica
– 3-4 frunze de papadie
– o legatura de leustean
– 140 gr de smantana (20% grasime)
PREPARARE:
Se curata, se spala bine si se toaca ceapa, morcovii, radacinile de telina, de pastarnac si de patrunjel.
Se fierb in apa cu putina sare, apoi cand sunt aproape patrunse se adauga si ardeii curatati si tocati impreuna cu tulpina de stir cu seminte, bine spalata si taiata marunt.
Se lasa sa fiarba pana se patrund bine toate, apoi se intrerupe fierberea, se potrivesc de sare, iar dupa ce temperatura mai scade, se adauga smantana.
Intre timp se spala foarte bine si se toaca fin si cealalta tulpina de stir, mai tanara (care nu necesita fierbere), tulpina de loboda salbatica, frunzele de papadie si leusteanul. Se adauga in ciorba calda, apoi se amesteca bine, pentru a-si revarsa toti nutrientii, gustul obtinut fiind desavarsit.