O ciorba usoara, de vara, picanta si racoroasa, indicata in zilele caniculare.
INGREDIENTE:
– 750 gr fasole pastai
– 3 morcovi
– 2 ardei
– 2 cepe
– 4 rosii
– 1 legatura patrunjel verde
– 400 ml iaurt
– 5 catei de usturoi
– 3 linguri ulei de floarea-soarelui, presat la rece
– sare
PREPARARE
Pastaile de fasole se curate la capete si se rup in bucati.
Se spala si se pun la fiert dupa ce apa da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se curata si se toaca marunt morcovii, cepele si ardeii.
Se adauga peste pastaile de fasole, sa fiarba impreuna cu acestea. Rosiile curatate de pielita se maruntesc si patrunjelul se toaca.
Se adauga peste celelelte ingrediente fierte, se potriveste totul de sare, se mai lasa lasa sa fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea. Se asteapta cam 10 minute sa se raceasca, apoi se adauga iaurtul si cateii de usturoi pisati. Cand temperatura scade sub 80 de grade, se poate adauga uleiul fara pericolul ca acesta sa se transforme in hidrocarburi. Se consuma cu placere, lasand o senzatie de racoare.