CIORBA DE FASOLE PASTAI, CU USTUROI

august 4, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de fasole pastai, cu usturoi

O ciorba usoara, de vara, picanta si racoroasa, indicata in zilele caniculare.

INGREDIENTE:

–         750 gr fasole pastai

–         3 morcovi

–         2 ardei

–         2 cepe

–         4 rosii

–         1 legatura patrunjel verde

–         400 ml iaurt

–         5 catei de usturoi

–         3 linguri ulei de floarea-soarelui, presat la rece

–         sare

 

PREPARARE

 

Pastaile de fasole se curate la capete si  se rup in bucati.

pastai de fasole galbena

Se spala si se pun la fiert dupa ce apa da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se curata si se toaca marunt morcovii, cepele si ardeii.

morcovi, ceapa, ardei pentru ciorba

Se adauga peste pastaile de fasole, sa fiarba impreuna cu acestea.  Rosiile curatate de pielita se maruntesc  si patrunjelul se toaca.

rosii si patrunjel, tocate

Se adauga peste celelelte ingrediente fierte, se potriveste totul de sare, se mai lasa lasa sa fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea. Se asteapta cam 10 minute sa se raceasca, apoi se adauga iaurtul si cateii de usturoi pisati. Cand temperatura scade sub 80 de grade, se poate adauga uleiul fara pericolul ca acesta sa se transforme in hidrocarburi. Se consuma cu placere, lasand o senzatie de racoare.

ciorba de fasole pastai, cu usturoi

 

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *