CIORBA DE CURCAN CU SUC DE CORCODUSE

iulie 9, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

INGREDIENTE :

 

– 1 pulpa inferioara de curcan de 950 gr

– 2 morcovi

– 1ardei

– o ceapa

– 1 pastarnac mic

– ½ de telina mica

– 2 tulpini de telina

– o legatura mare de leustean

– 150 ml suc de corcoduse

– 4 linguri de orez brun

– 2 oua

– 125 gr smantana

– sare dupa gust

 

PREPARARE:

 

Pulpa de curcan se spala, se curata de pielita pentru a indeparta grasimile saturate si se taie in cuburi mari.

pulpa curcan pentru ciorba

Se pune la fiert cand apa clocoteste si se spumuieste. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic. Zarzavatul si tulpinile de telina se taie marunt.

zarzavat pentru ciorba de curcan

Se adauga peste carne sa fiarba, intre timp se alege orezul brun si se lasa 10 minute in apa, ca apoi sa fiarba mai repede.

orez brun pentru ciorba curcan

Apoi se adauga la ciorba, si se lasa sa fiarba impreuna. Cand ciorba este fiarta, se adauga leusteanul tocat, sucul de corcoduse, se mai lasa un clocot si se intrerupe fierberea.

ciorba de curcan cu suc de corcoduse

In final se adauga ouale batute si smantana,

oua cu smatana pentru ciorba de curcan

Aceasta ii confera consistenta si-i adauga culoare si gust.

ciorba de curcan cu suc de corcoduse

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *