INGREDIENTE :
– 1 pulpa inferioara de curcan de 950 gr
– 2 morcovi
– 1ardei
– o ceapa
– 1 pastarnac mic
– ½ de telina mica
– 2 tulpini de telina
– o legatura mare de leustean
– 150 ml suc de corcoduse
– 4 linguri de orez brun
– 2 oua
– 125 gr smantana
– sare dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de curcan se spala, se curata de pielita pentru a indeparta grasimile saturate si se taie in cuburi mari.
Se pune la fiert cand apa clocoteste si se spumuieste. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic. Zarzavatul si tulpinile de telina se taie marunt.
Se adauga peste carne sa fiarba, intre timp se alege orezul brun si se lasa 10 minute in apa, ca apoi sa fiarba mai repede.
Apoi se adauga la ciorba, si se lasa sa fiarba impreuna. Cand ciorba este fiarta, se adauga leusteanul tocat, sucul de corcoduse, se mai lasa un clocot si se intrerupe fierberea.
In final se adauga ouale batute si smantana,
Aceasta ii confera consistenta si-i adauga culoare si gust.