Este o ciorba clasica, hranitoare si gustoasa, sanatoasa pentru toate varstele.
INGREDIENTE:
– un cocos de tara, hranit in mod natural
– 2 cepe
– 2 morcovi mari
– o telina mica
– o radacina de pastarnac
– 2 ardei grasi
– 3 linguri de orez
– o legatura de leustean
– o lamaie
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE:
Cocosul se curata bine, se spala si se portioneaza, apoi se fierbe spumuindu-se cu grija. Dupa ce carnea este bine fiarta si devine frageda, se intrerupe fierberea.
Se strecoara supa, se degreseaza (pentru cine se hraneste dietetic) si se repune la fiert. Ceapa se spala si se toaca marunt, morcovii se spala, se curata si se taie pe verticala, apoi se toaca oblic, iar telina si radacina de pastarnac se spala, se curata si se toaca marunt.
Se adauga aceste ingrediente la fiert cand supa clocoteste, se lasa sa fiarba la temperatura mica, impreuna cu un praf de sare.Cand acestea sunt patrunse, se adauga ardeii spalati, curatati de cotoare si tocati marunt si se fierb toate.
Cand sunt fierte se adauga orezul si leusteanul tocat, se potriveste de sare si piper, se fierb 3 minute si se intrerupe fierberea, pentru ca orezul sa ramana intreg.
Se lasa acoperita 20 minute pentru ca orezul sa se umfle si sa se patrunda complet, apoi se acreste cu zeama de lamaie, dupa gust. Se poate consuma si degresata pentru cine prefera meniurile mai dietetice.
f buna bv bv bv bv bv