Este o ciorba eleganta si dietetica.
INGREDIENTE:
– 500 gr piept de pui cu os
– 3 morcovi
– 2 cepe
– 2 ardei grasi
– o radacina de pastarnac
– o radacina mica de telina
– 2 oua, separate albusurile de galbenusuri
– 4 linguri de orez
– 4 fire de patrunjel verde
– o legatura mica de marar
– o legatura de leustean
– 4 ramurele de frunza de telina
– o lamaie
– o lingura de bulion
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui
– 250 gr iaurt gras
– sare si piper, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui se curata, se spala si se dezoseaza. Oasele se pun la fiert cand apa da in clocot si se spumuiesc. Se spala si se curata ceapa, morcovii, radacinile de pastarnac si de telina, apoi se maruntesc si se adauga peste oasele de pui. Se toaca si ardeiul si se adauga la fiert. Intre timp pregatim perisoarele. Carnea de piept de pui se toaca marunt si i se adauga ceapa ramasa, curatata si data pe razatoarea mare, scursa de suc, mararul si patrunjelul, tocate marunt, albusutrile de ou, sare si piper.
Se amesteca se potrivesc de sare si piper si se adauga orezul.Se amesteca si se formeaza perisoare.
Acestea se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba cam 15 minute. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt frunzele de telina si cu leusteanul, se adauga impeuna cu zeama de lamaie si bulionul la fiert, se lasa sa dea cateva clocote si se intrerupe fierberea.
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul gras si se adauga dupa ce temperatura a mai scazut, peste ciorba, amestecand usor, pentru omogenizare. Se adauga apoi si uleiul. Ciorba obtinuta are o mare varietate de arome de verdeata.