CIORBA CU PERISOARE DIN PIEPT DE PUI

September 27, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

 ciorba cu perisoare din piept de pui, dreasa cu ou si iaurt gras

      Este o ciorba eleganta si dietetica.

INGREDIENTE:

– 500 gr piept de pui cu os

– 3 morcovi

– 2 cepe

– 2 ardei grasi

– o radacina de pastarnac

– o radacina mica de telina

– 2 oua, separate albusurile de galbenusuri

– 4 linguri de orez

– 4 fire de patrunjel verde

– o legatura mica de marar

– o legatura de leustean

– 4 ramurele de frunza de telina

– o lamaie

– o lingura de bulion

– 3 linguri de ulei de floarea soarelui

– 250 gr iaurt gras

– sare si piper, dupa gust

PREPARARE:

Pieptul de pui se curata, se spala si se dezoseaza. Oasele se pun la fiert cand apa da in clocot si se spumuiesc. Se spala si se curata  ceapa, morcovii, radacinile de pastarnac si de telina, apoi se maruntesc si se adauga peste oasele de pui. Se toaca si ardeiul si se adauga la fiert. Intre timp pregatim perisoarele. Carnea de piept de pui se toaca marunt si i se adauga ceapa ramasa, curatata si data pe razatoarea mare, scursa de suc, mararul si patrunjelul, tocate marunt, albusutrile de ou, sare si piper.

carne tocata din piept de pui, cu albus, ceapa, marar si patrunjel, pentru perisoare

Se amesteca se potrivesc de sare si piper si se adauga orezul.Se amesteca si se formeaza perisoare.

perisoare din piept de pui, pentru ciorba

Acestea se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba cam 15 minute. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt frunzele de telina si cu leusteanul, se adauga impeuna cu zeama de lamaie si bulionul la fiert, se lasa sa dea cateva clocote si se intrerupe fierberea.

ciorba cu perisoare din piept de pui

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul gras si se adauga dupa ce temperatura a mai scazut, peste ciorba, amestecand usor, pentru omogenizare. Se adauga apoi si uleiul. Ciorba obtinuta are o mare varietate de arome de verdeata.

ciorba cu perisoare din piept de pui, dreasa cu ou si iaurt gras

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *