CHLORELLA

ianuarie 25, 2017

microalga chlorella

Va doriti un superaliment cu rol de hranire, protejare si vindecare a intregului organism?

Consumati pudra de chlorella, provenita din microalga microscopica, unicelulara, sferica, ce se inmulteste in ape cu inalt nivel de nutrienti si de materie organica. Chlorella este atat de complexa nutitiv incat poate substitui o multime de ingrediente, constituind ea insasi un meniu din hrana vie. Ca si spirulina, chlorella este printre cele mai vechi si simple forme de viata care au contribuit la aparitia si supravietuirea formelor mai complexe de viata, chlorella fiind mai bogata decat spirulina in clorofila, atat de utila in detoxifierea organismului. Aceasta microalga contine factorul de crestere chlorella (FCC sau CGF- in limba engleza), eficient in procesele de constructie si de reconstructie, cat si de protectie impotriva bolilor degenerative intrucat acest factor activeaza si catalizeaza sistemul imunitar. Desi detine mai putine proteine decat spirulina (65-70%), chlorella (60 %) este si ea foarte bogata in proteina de buna calitate usor digerabila si absorbabila, cat si in aminoacizi esentiali si acizi grasi polinesaturati, nutrienti de calitate, indispensabili dezvoltarii si supravietuirii. Chlorella contine vitamine si minerale (A, B1,B2, B5,B6,12, C,E si K, acid folic, fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor)  in cantitati generoase. Continutul de  B12, B2 (riboflavina), E, fier si zinc asigura transportul si absorbtia corecta a oxigenului in celule, sanatatea sistemului nervos si refacerea tesuturilor. Cei 18 aminoacizi, inclusiv cei esentiali din chlorella ofera rapoarte excelente si sustin multe functii importante, printre care si echilibrul hormonal. Bogatia in acizi grasi polinesaturati (Omega 3) recomanda Chlorella in protectia si stimularea sistemului cardiovascular. Antioxidantii continuti impiedica stresul oxidativ si incetineste procesul de imbatranire. Studii experimentate recomanda chlorella ca anticancerigen si chelator si ca factor important in procesele de diviziune celulara.

microalga chlorella, in apa si la microscop

In bucatarie, chlorella este din ce in ce mai cunoscuta si apreciata nu doar in smoothi-uri asociata cu fructe sau legume, ci si in supe, dressinguri, sosuri sau piureuri, fiind un ingredient ce desavarseste nutritiv orice reteta.

microalga chlorella, pastille si pudra cruda, organica

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente