Un dulce dupa reteta bunicii, foarte simplu si sanatos, mai ales daca folositi ingrediente naturale, fara conservanti. Alaturi de un pahar cu lapte, acesta poate asigura un mic dejun sau chiar o cina.
INGREDIENTE:
– 625 gr iaurt gras
– 2 oua
– un praf de bicarbonat
– o lingura suc de lamaie
– 6 linguri de zahar brun
– coaja a 2 portocale
– faina de malai, cat cuprinde (aprox. 650 gr)
– praf de scortisoara, dupa gust
– un praf de sare
PREPARARE:
Coaja a 2 portocale se taie cubulete mici si se fierbe in apa, cu o lingura de zahar brun, pana scade lichidul, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga intr-un castron, iaurtul, ouale, 5 linguri de zaharul brun, bicarbonatul stins cu lamaie, un praf minuscul de sare si coaja de la portocale stoarsa.
Se amesteca bine pentru omogenizare, apoi se adauga faina de malai, in ploaie, amestecand incontinuu, pana se obtine un amestec mai gros, dar care sa curga, si se toarna in tava pregatita cu hartie de copt pentru cuptor.
Se introduce in cuptorul incins, apoi se micsoreaza temperatura si se lasa sa creasca. Dupa 20 minute se controleaza daca este copt. Cand se intareste suficient, se intrerupe coacerea, se scoate din forma, si se pudreaza cu scortisoara, din plin.
Se feliaza si se poate servi cald sau rece, alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt.
Sunt tare curioasa de gust… sper sa il incerc si eu curand!
Te rog, e tare bun ! Si poti pleca de la reteta aceasta ca baza si sa faci diverse improvizatii !