O infuzie delicioasa, foarte hranitoare si relaxanta.
INGREDIENTE (ptr. o portie):
– o lingura de urzici deshidratate pentru ceai
– o lingurita seminte de pin
– lamaie, dupa gust
– max. o lingurita miere de albine (am folosit miere de rapita), optional
– 300 ml apa
PREPARARE:
Se rasnesc semintele de pin (se poate folosi rasnita de cafea).
Se fierbe apa un minut, se intrerupe fierberea si se adauga urzicile, apoi se lasa vasul acoperit 5 minute. Se strecoara apoi infuzia obtinuta si dupa ce temperatura scade sub 40 de grade se adauga semintele de pin, sucul lamaiei si mierea de albine. La aceasta temperatura (temperatura unei zile toride de vara) se considera ca se pastreaza calitatile nutitive atat ale lamaiei cat si ale mierii de albine. Am precizat maximul cantitatii de miere intrucat desi nu are doar calorii goale ca zaharul alb, ci este hranitoare, totusi si aceasta este tot hiperglicemianta.