CASTRAVETII

October 14, 2012 | CATEGORIA Uncategorized

castravete, pe vita

Doriti un efect diuretic si depurativ natural ?

Vi-l ofera pe deplin, castravetii. Cu foarte putine calorii si cu un continut de 96,5 % apa, fara continut de grasimi, sucul de castraveti este hidratant, racoritor, asigura protectia rinichilor de sarurile depuse prevenind formarea calculilor, stimuland eliminarea apei din corp.Cu un continut sarac in substante proteice, dar bogat in potasiu, fier, magneziu, fosfor si siliciu, depozitate in coaja sa, castravetele este indicat in cure, impotriva obezitatii, in echilibrarea tensiunii arteriale, in prevenirea tulburarilor cardiace. Castravetii mentin nivelul colesterolului in valorile normale si previn ateroscleroza si arterita obliteranta. Valoarea terapeutica a acestora este concentrata mai ales in coaja lor, in care predomina vitaminele A, C, B si enzime ce intervin in procesul metabolismului, avand un efect de detoxifiere puternica. Flavonoidele, compusii de siliciu si fenolii, concentrati in special in coaja castravetilor, au puternic efect antiiinflamator, ferindu-ne de bronsite, ajtandu-ne la refacerea mucoasei gastrice, stimuland in activitate vezica biliara.Coaja castravetilor contrin erepsina, o enzima care ajuta la digestia proteinelor prevenind tulbutrarile hepatice si indigestia. Cei cu gust amarui mai pronuntat, stimuleaza celulele pancreasului si echilibreaza glicemia.

In bucatarie castravetii sunt vestiti in salate, unde pot fi consumati ca atare, in stare cruda savurandu-le toti nutrientii, furori facand si cei murati, atat in sezonul rece cat si vara, la saramura. Se asorteaza cu legume, branzeturi, carnuri, conferindu-le culoare si savoare.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *