O mancare usoara, pentru vara in toi, anotimpul verdeturilor si al legumelor.
INGREDIENTE:
– 2 pulpe dezosate si depielitate de pui
– 7 legaturi de marar
– 1 ceapa mare
– 2 ardei grasi
– 3 rosii mari
– 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, presat la rece
– sare
PREPARARE
Pulpele de pui se spala se taie in bucati si se pun la fiert. Se spumuiesc si se lasa sa se patrunda.
Intre timp se taie ceapa si ardeii grasi, se adauga peste puiul patruns si se lasa cateva clocote.
Legaturile de marar se spala si se taie impreuna cu tulpinile, bucati mai lungi, cam de 2 cm, iar rosiile, spalate, se maruntesc.
Rosiile si mararul se adauga peste pui, ceapa si ardei, se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand toate ingredientele sunt fierte, se potriveste totul de sare, se intrerupe feirberea si dupa 10 minute se poate adauga uleiul pentru a evita fierberea acestuia.
Se consuma cu placere, gustul fiind desavarsit.