Sunt fursecuri delicioase, menite sa obisnuiasca copiii (si nu numai), cu dulciurile sanatoase.
INGREDIENTE:
– 200 gr faina din grau dur
– o cescuta apa
– 3 linguri ulei de cocos
– 75 gr stafide aurii
– miezul a 3 nuci
Pentru glazura:
– 2 lingurite miere de albine
– ½ sfecla rosie
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
PREPARARE
Faina se cerne si se asterne pe planseta de lucru, se adauga uleiul de cocos si se framata.
Apoi se adauga apa, cate putina, si se framanta in continuare.
Stafidele se piseaza marunt si se amesteca si ele in compozitie.
Continuam framantarea, pana se obtine o coca moale, frageda.
Aceasta se intinde pe planseta si se taie in forme de braduti.
Se unge tava de copt cu ulei, apoi se aseaza bradutii, si pe fiecare plasam cate 2 bucatele mici de nuca.
Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura la 150 grade si se lasa la copt cca 15 minute, pana se rumenesc. Intre timp pegatim glazurile. Cea verde din patrunjel si marar, iar cea rosie din sfecla rosie, date fiecare pe razatoare si stoarse in tifon, apoi amestecate cu miere de albine.
Scoatem bradutii din cuptor si ii lasam sa se raceasca, apoi ii ungem cu glazura verde, iar bucatelele de nuca, cu glazurza rosie, ca niste globulete.
Pentru a fi mai atragatori pentru copii, i-am plasat intr-un trenulet din portelan, care in ajunul si in ziua de Mos Nicolae au “copilarit” bucataria.
Sunt tare dragalasi!
felicitari pt.reteta, imi pare tare buna. as incerca si eu , dar nu am faina de grau dur. cu ce-as putea sa o inlocuiesc oare?
Ma bucur ca-ti place, iar faina din grau dur se poate inlocui cu orice faina. Daca vrei s-o incerci din faina alba, tot de grau, ve iesi mult mai pufoasa. Eu o prefer pe cea dietetica pentru ca este mai sanatoasa pentru organism.