BRADUTI DULCI, PENTRU TRENULETUL DE PORTELAN

decembrie 5, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

barduti dulci, pentru trenuletul de portelan

Sunt fursecuri delicioase, menite sa obisnuiasca copiii (si nu numai),  cu dulciurile sanatoase.

INGREDIENTE:

–         200 gr faina din grau dur

–         o cescuta apa

–         3 linguri ulei de cocos

–         75 gr stafide aurii

–          miezul a 3 nuci

Pentru glazura:

–         2  lingurite miere de albine

–         ½ sfecla rosie

–         o legatura de patrunjel verde

–         o legatura de marar verde

PREPARARE

Faina se cerne si se asterne pe planseta de lucru, se adauga uleiul de cocos si se framata.

faina din grau dur, dietetica, cu ulei bio de cocos

Apoi se adauga apa, cate putina, si se framanta in continuare.

faina din grau dur, dietetica, cu ulei bio de cocos framantate cu apa

Stafidele se piseaza marunt si se amesteca si ele in compozitie.

faina din grau dur, dietetica, cu ulei bio de cocos framantate cu apa si stafide aurii

Continuam framantarea, pana se obtine o coca moale, frageda.

aluat din faina de grau dur, cu ulei bio de cocoscu, apa si stafide aurii

Aceasta se intinde pe planseta si se taie in forme de braduti.

aluat din faina de grau dur, cu ulei bio de cocoscu, apa si stafide aurii decupat sub forma de braduti

Se unge tava de copt cu ulei, apoi se aseaza bradutii, si pe fiecare plasam cate 2 bucatele mici de nuca.

braduti din aluat de grau dur, pregatiti cu nuca pentru cuptor

Se introduc in cuptorul incins, se scade temperatura la 150 grade si se lasa la copt cca 15 minute, pana se rumenesc. Intre timp pegatim glazurile. Cea verde din patrunjel si marar, iar cea rosie din sfecla rosie, date fiecare pe razatoare si stoarse in tifon, apoi amestecate cu miere de albine.

glazura de patrunjel si marar si glazura de sfecla rosie

Scoatem bradutii din cuptor si ii lasam sa se raceasca, apoi ii ungem cu glazura verde, iar bucatelele de nuca, cu glazurza rosie, ca niste globulete.

braduti din aluat de grau dur, cu ulei de cocos, stafide aurii, nuca, galzurati

Pentru a fi mai atragatori pentru copii, i-am plasat intr-un trenulet din portelan, care in ajunul si in ziua de Mos Nicolae au “copilarit” bucataria.

barduti dulci, pentru trenuletul de portelan

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *