ianuarie 23, 2016
Va doriti o sursa bogata si naturala de magneziu, insotita de o doza de fericire ?
Consumati masa de cacao, unt de cacao si pudra de cacao, organice, rezultate prin presarea bruta a boabelor crude de cacao, pastrand astfel, aproape intacte, toate calitatile acestora. Boabele de cacao sunt o sursa naturala si bogata de substante nutritive, cantitatea de magneziu si cea de antioxidanti importanti fiind prezente in proportii ridicate, ceea ce le recomanda in primul rand pentru sanatatea muschiului inimii si a vaselor de sange, cat si pentru functionarea optima a creierului. Ele mai contin proteine, grasimi bune, carbohidrati, fibre, vitamine (B, C si E) si minerale. Prezenta triptofanului , un aminoacid anti depresiv , cu rol in producerea de serotonina antistres, cat si a dopaminei , ajuta creierul si participa la instalarea sentimentului de fericire, al bunastarii, manifestand o atitudine pozitiva asupra vietii, iar prezenta cafeinei sporeste vigilenta. Boabele de cacao nu contin zahar , constituie un aliment complex si ajuta la ridicarea alcalinitatii corpului.
Prin rasnirea acestora la rece, se obtine masa de cacao, din care, prin presare bruta, se obtin untul de cacao si pudra de cacao.
Masa de cacao dispune de un procent remarcabil de polifenoli, flavonoizi cu actiune de combatere a radicalilor liberi, constituind astfel un ingredient de mare valoare, antiinflamator si anticancerigen, prin consumul caruia se protejeaza sistemul cardiovascular si cerebral. Are influenta asupra tesutului adipos, reducand celulita.
Untul de cacao contine cele mai stabile grasimi naturale vegetale si antioxidanti, acizii grasi omega 3 si 6, acid stearic, oleic, linoleic, precum si polifenoli si fitosteroli, ce-i confera valabilitate indelungata si actiune benefica asupra colesterolului bun, protejeaza impotriva bolilor cardivasculare si a simptomelor artritice. Cu un miros extrem de placut, de ciocolata, emolient si hidratant, untul de cacao, folosit atat intern cat si extern, asigura o piele sanatoasa si catifelata, un par hranit si regenerat, protejeaza de actiunea oxidativa a radiatiilor, ajuta la relaxare, la reducerea stresului in organism si stimuleaza sistemul imunitar.
Pudra de cacao este bogata in flavonoide, regleaza nivelul de insulina reducand riscul de diabet , ajuta la curatarea vaselor de sange, are proprietati antiinflamatorii si previne dezechilibrele hormonale. Deasemenea detoxifica ficatul si combate depresia. Pentru corpul consumatorilor constituie un aliment complex, cu puternice efecte antioxidante, ce incetinesc procesul de imbatarnire si mentin tonusul si moralul, ridicate.
In bucatarie, produsele nerafinate obtinute din boabele crude de cacaco, sunt tot mai cautate si folosite in retete raw, prin care se conserva toate proprietatile hranitoare ale acestora. Ele fac deliciul gustarilor, a dulciurilor si a bauturilor sanatoase, cu efect maxim de protectie si de hranire corecta a organismelor ce le consuma.