INGREDIENTE pentru 12 portii :
Baza
– 250 gr fulgi de secara 100% naturali de la Sanovita
– 600 ml ceai Just-T
– 200 gr stafide
– 4 linguri piure de castane bio
– 3 linguri miere naturala
Crema
– 6 tulpini mari de rubarba
– 100 gr de smantana cremoasa, de la producator
– 2 linguri miere naturala
PREPARARE:
Fulgii de secara si stafidele se lasa la muiat 6 ore in ceai rece concentrat Just-T (eu am folosit din cel de ginger si lemon). Apoi se storc si se amesteca cu mierea si piureul de castane.
Se tapeteaza un vas dreptunghiular termoizolant cu hartie de copt si se intinde amestecul in start subtire.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 75 de grade, 30 minute. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit, pana la temperatura camerei. Intre timp, se prepara crema astfel: se curata rubarba de coaja, se taie bucati si se amesteca in blender, apoi se fierbe 10 minute la foc mic, sa se evapore sucul, se lasa la racit, apoi se amesteca cu mierea si smantana.
Baza se scoate din vas, se intoarce invers si se scoate hartia de copt, apoi se taie in bucati dreptunghiulare.
Fiecare bucata se acopera cu-n strat de crema si se garniseste dupa preferinta.
Este foarte consistenta si hranitoare, poate fi consumata ca desert, dar si la ceai sau cafea, ca mic dejun.