ARMURARIUL

ianuarie 29, 2015

armurariu si tinctura de armurariu

Va doriti ca ficatul dumneavoastra sa ramana un laborator perfect, sau sa-l recuperati dupa abuzuri culinare sau intoxicatii ?

Profitati la maximum de beneficiile frunzelor si ale semintelor de armurariu, vestite pentru proprietatile lor hepatoprotectoare, provenite din silimarina, substanta ce confera armurariului puterea de a combate distrugerea peretilor celulari, regenerand cu preponderenta tesutul hepatic. Silimarina combate radicalii liberi, datorita flavonoidelor, substante antioxidante, ajutand ficatul sa faca fata subsatntelor toxice din alimente, din medicamente sau din mediul inconjurator, cat si exceselor alimentare. Inlatura senzatia de oboseala si mareste tonusul psihic. Armurariul stimuleaza secretia bilei, favorizeaza digestia si regleaza nivelul colesterolului in organism. Substantele continute de armurariu confera acestuia si efecte anticancerigene, antiinfectioase, antihemoragice, neuroprotectoare, mai cu seama antioxidante, ce favorizeaza sistemul imunitar si incetinesc procesul de imbatranire.

armurariu, flori si frunze

In bucatarie, armurariul a fost folosit in timpuri stravechi, mai ales cu scopul de a vindica, astazi insa, nutritionistii il recomanda si datorita calitatilor de a preintampina afectiunile hepatice, iar in special vegetarienii, concep retete care sa-i puna in valoare toate calitatile nutritionale. Atat semintele cat si frunzele de armurariu pot fi consumate corect si usor in bauturi sau sosuri, in special in stare cruda, uscate si rasnite si sub forma de ulei presat la rece.

armurariu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Dar de ce nu ii zici scaiete! Normal! Ulei de scaiete! Rasuna vestul de reclame! Ulei de scaiete stors la rece, desigur!

    Bun, sanatos, mai scump decit altele daca e chiar stors la rece si bio!
    Dar seminte! n-am auzit pina acum.

    Dar am sa caut! Si ma duc sa cumpar si ulei daca mi-ai adus aminte cit e de sanatos!

  • mirela says:

    Asa e cunoscut la magazinele de plante si in farmacii. Semintele sunt ieftine, se gasesc fara probleme, se rasnesc usor si sunt usor de folosit in orice preparat la rece.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente