ianuarie 29, 2015
Va doriti ca ficatul dumneavoastra sa ramana un laborator perfect, sau sa-l recuperati dupa abuzuri culinare sau intoxicatii ?
Profitati la maximum de beneficiile frunzelor si ale semintelor de armurariu, vestite pentru proprietatile lor hepatoprotectoare, provenite din silimarina, substanta ce confera armurariului puterea de a combate distrugerea peretilor celulari, regenerand cu preponderenta tesutul hepatic. Silimarina combate radicalii liberi, datorita flavonoidelor, substante antioxidante, ajutand ficatul sa faca fata subsatntelor toxice din alimente, din medicamente sau din mediul inconjurator, cat si exceselor alimentare. Inlatura senzatia de oboseala si mareste tonusul psihic. Armurariul stimuleaza secretia bilei, favorizeaza digestia si regleaza nivelul colesterolului in organism. Substantele continute de armurariu confera acestuia si efecte anticancerigene, antiinfectioase, antihemoragice, neuroprotectoare, mai cu seama antioxidante, ce favorizeaza sistemul imunitar si incetinesc procesul de imbatranire.
In bucatarie, armurariul a fost folosit in timpuri stravechi, mai ales cu scopul de a vindica, astazi insa, nutritionistii il recomanda si datorita calitatilor de a preintampina afectiunile hepatice, iar in special vegetarienii, concep retete care sa-i puna in valoare toate calitatile nutritionale. Atat semintele cat si frunzele de armurariu pot fi consumate corect si usor in bauturi sau sosuri, in special in stare cruda, uscate si rasnite si sub forma de ulei presat la rece.
Dar de ce nu ii zici scaiete! Normal! Ulei de scaiete! Rasuna vestul de reclame! Ulei de scaiete stors la rece, desigur!
Bun, sanatos, mai scump decit altele daca e chiar stors la rece si bio!
Dar seminte! n-am auzit pina acum.
Dar am sa caut! Si ma duc sa cumpar si ulei daca mi-ai adus aminte cit e de sanatos!
Asa e cunoscut la magazinele de plante si in farmacii. Semintele sunt ieftine, se gasesc fara probleme, se rasnesc usor si sunt usor de folosit in orice preparat la rece.