Este un mod rapid de a conserva ardeii, pentru ca meniurile iernii sa aminteasca de zilele calde.
INGREDIENTE:
– ardei grasi, mici
– sare grunjoasa, neiodata, pentru muraturi
PREPARARE:
Ardeii se spala, se curata de cozi si de cotoare, apoi se lasa la scurs. In fiecare ardei se toarna cate o lingurita de sare grunjaosa.
Se lasa asa, pana se deshidrateaza si elimina suc, intorcandu-se din cand in cand, cam 2 zile.
Apoi se aseaza in borcane sterilizate, de preferat de cate 400 sau 800 gr, pentru ca atunci cand le desfacem sa nu patrunde aerul la o cantitate mare deodata. Se indeasa bine in borcane, apoi se toarna peste ei sucul sarat in care s-au inmuiat si se sigileaza.
Se folosesc la ciorbe, supe, mancaruri, uneori fara a mai fi nevoie de adaos de sare, oricum trebuie atentie inainte de a mai sara meniul. Daca dorim sa-i folosim pentru a-i umple, trebuie lasati la desarat, cu mult timp inainte, schimband apa de cateva ori. Isi pastreaza aroma, chiar daca aspectul lor este zbarcit, si avanatajul lor este ca sunt conservati fara fierbere, fara adaos de zahar, otet sau conservanti.