Zmeura

July 5, 2012

zmeura

Doriti sa preveniti degenerenta maculara?

 

In acest caz, consumati zmeura de padure, fructul care, prin continutul mare de antociani, ce-i dau culoarea specifica, este recomandat ca preventiv in cazul degenerentei maculare. Consumand zmeura, bogata in vitamina C si vitamine din complexul B, precum si in fenoli, ne protejam organismul de imbatranirea accelerata a tesuturilor, de degenerarea ADN-ului. Puternicul efect antioxidant al acestui fruct impiedica aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor in organismul uman. Prin administrarea unor cure bogate in zmeura (150-300 gr) se reduce riscul cancerului de colon si al celui de prostata.

Se recomanda in afectiuni pulmonare, crescand imunitatea organismului si facandu-l rezistent la raceli. Important de remarcat este faptul ca zmeura stabilizeaza echilibrul microbiologic la nivelul tubului digestiv, previne aparitia candidozei. Sursa bogata de quercitina, zmeura diminueaza reactia alegica, fiind un stimulator al imunitatii. Acest fruct stabilizeaza glicemia, normalizeaza nivelul colesterolului si prezenta manganului in component sa creste rata metabolismului, ajutand la arderea caloriilor.

Beneficiati de toate aceste proprietati ale zmeurei doar daca o consumati in stare proaspata, propritatile ei curative scad prin congelare si se anuleaza prin fierbere. Pentru preparatele culinare acest ingredient constituie o prezentare specatculoasa si totodata le creste valoarea nutritionala.

 

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente