ZIUA MONDIALA A SOLULUI-5 DECEMBRIE

December 5, 2022

Ziua-Mondiala-A-Solului-Romania-5Decembrie2022

Data de 5 decembrie, marcheaza sarbatorirea Zilei Mondiale a Solului, Mama Pamant fiind cea din care se intrupeaza viata fiintelor conlocuitoare. Solul este sursa vietii, pamantul pe care calcam este o oaza de fapturi mici, unele invizibile, care sunt un generator de energie, conlucrand, ca noi, oamenii, celelelalte animale si plantele, sa radiem sanatate si bucurie. De aceea descaltati-va din cand in cand si calcati pe Sol, lasandu-va prada undelor de vibratie benefica ce va patrund astfel in intreaga fiinta.

Greseala noastra a oamenilor, cel putin a unora dintre noi, este ca nu mai suntem eco friendly, dintre toate fiintele Planetei, tocmai noi suntem cei pentru care “propria inteligenta s-a intors impotriva noastra”. Confortul gresit inteles a dus la poluarea apelor, la defrisari masive, la emisii peste masura de carbon, la patrunderea prea adanc in aratura, la asfaltari masive ce au taiat legatura sol-aer, toate acestea dezechilibrand viata nu numai a noastra ci si pe a celorlalte fapturi contemporane noua. Am inceput astfel sa pasim pe un sol cu continut organic sub limita minima acceptata. “Lipsa de substante organice in sol transforma solul in nisip, ceea ce duce in final la foamete si distrugerea vietii pe Pamant.”

Iata de ce, trebuie sa fim capabili sa constientizam, acum in al 12 lea ceas, ca Miscarea planetara Save Soil lansata de Sadhguru si Conscious Planet este una conceputa “pentru a apara sanatatea Solului si sprijinirea liderilor tuturor natiunilor pentru a institui politici si actiuni nationale destinate cresterii continutului organic in solul cultivabil”.

“SOLUTIA:
Restabilirea unui nivel de cel putin 3-6% CONȚINUT ORGANIC in SOL prin aducerea solului la umbra vegetației și îmbogățirea solului prin intermediul deșeurilor vegetale și animale-“ adica, RESTABILIREA unui SOL VIU.
Intrucat sunt constienta ca un Sol fertil este reteta de succes a retetelor culinare de succes, si intrucat militez pentru o alimentatie naturala, cat mai cruda si mai putin sofisticata, si militez pentru diete cu ingrediente compatibile si usor digerabile, prietenoase cu Solul din care provin, am participat cu bucurie la evenimentul creat de noi, parte din voluntarii Isha Foundation din Romania, in data de 4 decembrie 2022, in parcul Izvor, de langa Palatul Parlamentului din Romania.

Deasemenea, s-au adunat voluntari si la Monumentul Memorandistilor, din Cluj Napoca, in data de 5 Decembrie.

Voluntarii Isha Foundation din Europa au organizat in numar reprezentativ, in datele de 4 si 5 Decembrie 2022, astfel de manifestari de celebrare a Zilei Mondiale a Solului, in capitale si orase importante, evenimentele fiind promovate pe retelele sociale.

In Bucuresti, ne-am organizat in dimineata de ieri pentru a praintampina si celebra aceasta zi, cu materiale promotionale, cu o panza alba pe care am intins-o intre copaci, pentru a o picta in tematica zilei, cu jocuri, cu fructe si dulciuri, cu voie buna si mult soare in suflet !

Iata ce a iesit:

Ziua-Mondiala-Solului1

 

Ziua-Mondiala-Solului2

Ziua-Mondiala-Solului3

Ziua-Mondiala-Solului4

Ziua-Mondiala-Solului5

 

 

 

Ziua-Mondiala-solului6

Ziua-Mondiala-solulu7

Ziua-Mondiala-solulu8

Ziua-Mondiala-solulu9

Ziua-Mondiala-solulu10

Ziua-Mondiala-solulu11

Ziua-Mondiala-solulu12

Ziua-Mondiala-solulu13

Ziua-Mondiala-solulu14

Ziua-Mondiala-solulu15

 

 

Ziua-Mondiala-Solului16

Ziua-Mondiala-Solului18

Ziua-Mondiala-Solului18

In speranta ca va dati sema de importanta solului pentru sanatatea fiecarei fiinte de pe Planeta, va invitam sa accesati cat mai des www.consciousplanet.org/ro.

Astfel devenim constiinte pe o planeta constienta.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente