iulie 10, 2012
Doriti o garantie a normalizarii cantitatii de fier din organismul dumneavoastra ?
In acest caz este indicat sa consumati vinete. Antioxidant natural, vanata contine nasunina, fitonutrient ce poate normaliza cantitatea de fier din organism, atat in cazul carentelor ce pot provoca anemii, cat si in cazul excesului de fier, ce poate crea radicali liberi in exces. Nasunina are capacitatea de a bloca actiunea radicalilor liberi si de a proteja astfel membrana celulara. Fiind bogata in fibre, protejeaza digestia si in special colonul, iar potasiul continut de vanata ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale, controland continutul de sare din alimentatie si hidrartarea. Sursa de magneziu, cupru si vitamine (B1 si B6), sucul vinetei are proprietati de reducere a colesterolului si de relaxare a vaselor de sange, prevenind astfel bolile cardiovasculare.
In bucatarie, proprietatile vinetei pot fi valorificate pin multe retete, avand grija sa nu o prajim in ulei, pentru a nu degaja hidrocarburi. Este bine de stiut ca odata sarata, vanata nu mai absoarbe total uleiul, obtinand astfel o hrana sanatoasa, cu continut scazut in grasimi.