USTUROIUL

October 8, 2012

 capatana de usturoi

         Doriti sa va pastrati inima mereu in forma si totodata sa fiti protejati de atacul microbilor?

Folositi cu incredere usturoiul. Contine 200 de substante active si anume viatmine (A, B1,B2 si C), minerale, aminoacizi, enzime, fosfor, potasiu, iod, magneziu, siliciu, zinc,brom, cobalt, importante cantitati de selenium si mai cu seama 70 de compusi ce au in structura sulf. Principalul component activ al usturoiului, alicina, ii confera meritul de a fi cel mai vechi antibiotic natural. Astfel detine primul loc in lupta cu microbii. Introducandu-l regulat in alimentatie, usturoiul asigura o buna functionare a aparatului cardiovascular, combatand tahicardia si spasmele arterelor coronare, impiedicand producerea crizelor de anghina si a infarctului miocardic. Totodata previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale. Usturoiul se recomanda in profilaxia si tratarea arterosclerozei. Este recomandat tot mai mult in reducerea nivelului de colesterol reducand nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) care formeaza ateroame si crescand nivelul lipoproteinelor cu densitate crescuta (HDL) care au efect protector fata de ateroscleroza. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta cu precadere la nivelul circulatiei periferice (cerebrala, retiniana, a membrelor inferioare).Regleaza cu succes tensiunea arteriala. Usturoiul face minuni si in tratarea obezitatii totodata fiind un excelent fortifiant, laxativ, diuretic, tonic muscular, antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant si nu in ultimul rand afrodisiac. Medicina populara recomanda usturoiul in eliminarea viermilor intestinali si impotriva caderii parului, iar studiile modern l-au descoperit si ca protectie fata de agentii cancerigeni, recomandandu-l si in regenerarea normala a dermei si a mentinerii tenului frumos.

In bucatarie, in intreaga lume, usturoiul este raspandit in sumedenii de retete, de la cele mai simple la cel mai complexe meniuri si in bauturi sofisticate.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente