noiembrie 24, 2012
Doriti sa va fortifiati la maxim organismul si sa eliminati in timp record toxinele?
Urzica, denumita si farmacia intr-o planta verde, este un bun vitaminizant, fortifica organismul si favorizeaza eliminarea toxinelor. Este un concentrat de substante benefice cu proprietati curative exceptionale.Bogata in vitaminele B2 si C, urzica intareste sistemul nervos si are efect antioxidant cat si proprietati antivirale. Vitamina K din componeneta aceteia ii confera proprietati hemostatice, favorizand oprirea sangerarilor nazale, gingivale, a hemoptiziilor. Carotenoidele continute de urzica au actiune de regenearae a pielii, a mucoaselor,trateaza matreata si intaresc firul de par, recomandand-o in eczeme, urticarie si alergii cutanate, in rinita, bronsita asmatiforma. Urzica are eficienta in hipertensiunea arteriala si tahicardie.Acidul folic stimuleaza sinteza globuleleor rosii recomanadand urzica in tratarea anemiilor, continutul acesteia in saruri de fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, fosfor, sulfati demonstreaza inzestrarea acesteia cu proprietati revigorante si tamaduitoare. Flavonele continute de urzica ajuta la incetinirea procesului de imbatarnire, continutul de tanin avand actiune antidiareica si efect cicatrizant, trateaza hemoroizii, ajutand in eliminarea acidului uric, fiind indicata in litiza renala. Perii urzicatori contin rasini, acid formic, enzime si o toxalbumina. Lectina, prezenta in urzica, cu efect antiinflamator, protejeaza impotriva reumatismului, a artritei, a prostatei.Un efect important asupra organismului uman il are urzica prin capacitatea sa de a stimula secretia de insulina la nivelul pancreasului, protejand de nocivitatea diabetului.
In bucatarie, urzica este prezenta rar, primavara cand apare si toamna, retetle pe baza de urzica fiind restranse ca varietate, dar efectele sale sunt tot mai mult apreciate.