INGREDIENTE
Pentru blat:
Pentru crema:
PREPARARE
Este un tort cu crema la rece, foarte fina, care ii confera noblete.
Inainte de a pregati compozitia pentru blaturi, se incinge cuptorul la 180 de grade. Se bat apoi albusurile pana devin spuma.
Se incorporeaza incet, putin cate putin zaharul, turnandu-l in ploaie, amestecand pana cand acesta se topeste si compozitia se intareste, cat sa poata fi modelata.
Se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza apoi praful de nuca de cocos.
Din compozitie se coc doua blaturi.
Temperatura cuptorului se pastreaza cam la 160 grade, si se lasa cam 25 de minute. Atentie ! Blaturile nu vor creste ca acelea simple de bezea, deoarece nuca de cocos le da consistenta dar si aroma. Se lasa sa se racesca odata cu cuptorul.
Cat timp blaturile zabovesc in cuptor, se pregateste crema. Untul se taie in felii subtiri si se preseaza cu lingura de lemn, toate picaturile de apa care apar intre timp, se scurg pana se elimina complet si untul ramane cremos.
Se spumuieste apoi cu telul, si se incepe turnarea in ploaie a zaharului pudra, amestecand continuu, pana acesta se incorporeaza total in unt. Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma adaugandu-se unul cate unul, la intervale de 5 minute, amestecand continuu crema, care incepe astfel sa se lege.
Se inglobeaza pudra de cacao in toata cantitatea de crema, amestecand usor.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin din cantitate, pentru a nu se taia crema.
Se pastreaza la frigider pana cand blaturile sunt gata.
Cand balturile s-au racit se garnisesc cu crema de cacao si cu ciocolata alba, rasa. Se obtine un tort delicat, cu o crema intensa.