SOMN CU LEGUME

decembrie 2, 2012 | CATEGORIA Retete cu peste

somn fiert cu legume

Gustul acestui peste alb este cel mai bine perceput fiert, iar mireasma legumelor il caifeleaza.

INGREDIENTE:

– un somn de 1,5 kg

– un morcov

– un pastarnac

– o radacina de patrunjel

– o ceapa mica

– 2 ardei

– 2 frunze de telina

– 5 catei mari de usturoi

– o lamaie

– masline si ulei de masline, dupa preferinta

– cateva fire de patrunjel verde

– sare, dupa gust

 

 

PREPARARE:

Morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel, se spala, se curata si daca sunt mai mari, se taie in doua, pe lungime, apoi alaturi de ceapa curatata si lasata intreaga si de ardeii doar curatati de cotoare, se pun la fiert in apa cu putina sare si frunzele de telina.

morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei, frunze de telina la fiert

Intre timp se pregateste somnul.

somn de pregatit pentru fiert cu legume

Se indeparteaza capul din care se poate pregati o ciorba ca cea de la reteta https://mancamsanatos.ro/ciorba-din-zarzavat-si-cap-de-somn/.Se curata de maruntaie si se portioneaza. Cand legumele au fiert suficient, se strecoara si in supa rezultata, se adauga bucatile de somn.

somn portionat fiert in supa de legume

Acestea se fierb la foc mic si cand sunt bine patrunse, se intrerupe fierberea. Se strecoara, se pregatesc portii din bucatile de somn si legumele asortate, se stopesc cu sucul de lamaie, se ung cu usturoiul pisat si se consuma garnisite dupa imaginatie cu masline si patrunjel verde.

somn fiert cu legume

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *