august 29, 2012
Vreti sa impiedicati depunerea colesterolului pe artere ?
Incercati cel mai eficient remediu, socul. Aceasta planta tamaduitoare cu inflorescenta atat de delicata si fructe de un indigo intens, impiedica oxidarea colesterolului in organism evitand depunerea acestuia pe artere, prevenind astfel bolile cardiace si vasculare. Socul stimuleaza digestia, favorizeaza functionarea optima a ficatului si a vezicii biliare, se recomanda in curele de slabire deoarece combate cresterea in greutate si obezitatea , avand totodata si proprietati laxative si diuretice, eliminand toxinele si apa retinute in corp. Scoarta de soc, sub forma de decoct este indicata in colici renale, reumatism si guta. Prin frunzele sale, aplicate sub forma de catapasme, socul combate durerile reumatice, sciatica si vindeca hemoroizii. Proprietatile antiseptice le recomanda in infectii oculare si eczeme in faza encipienta. Florile de soc au maxima eficienta in bolile aparatului respirator, intaresc sistemul imunitar pentru ca sunt o sursa imporanta de vitamina C si de saruri minerale. Provoaca transpiratii abundente, deci ajuta la detoxifiere. Rezultate bune se obtin prin flori si in cazul gutei. Fructele de soc, bogate in vitamine in special vitamina C, tanini, acizi organici si uleiuri eterice sunt puternic dezinfectante, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, fiind sudorifice si diuretice. Ele ajuta si la cresterea imunitatii, avand si actiune antiherpetica. Fructele sau sucul lor nu se consuma ca atare ci se incalzesc la minim 80 gr.C, in felul acesta descompunandu-se o substanta greu tolerabila, sambunigrina, fara a se schimba insa gustul.
In bucatarie cele mai frecvent sunt folosite florile de soc, primavara, cand socata constituie o bautura rafinata, mult asteptata deoarece este periodica, nu se conserva mult, de regula. Cu toate ca fructele de soc sunt raspandite toamna, sunt rar folosite la prepararea prajiturilor, a cremelor si a siropurilor. Beneficiile lor sunt extraordinare pentru organism.